Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang Shelby GT350 DTM: Na co se ještě čeká?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Co byste řekli na účast Fordu v šampionátu cesťáků DTM s tímhle monstrem na bázi Mustangu Shelby? Je to radost pohledět, co myslíte?

Ford patří (společně s BMW a mnohými dalšími) k těm automobilkám se slavnou sportovní minulostí, které účast v současných vrcholných disciplínách motorsportu okázale ignorují. V případě modrého oválu se alespoň připravuje speciál Ford GT pro Le Mans třídu GTE Pro, což je rozhodně chvályhodný počin, ale proč zůstávat jen u série Le Mans?

Podívejte se na práci rc82 workchop a určitě se zamilujete. Jedná se o vizualizaci možné podoby Fordu Mustang Shelby 350 ve specifikaci pro DTM a vypadá zatraceně dobře. Klasické tvary Mustangu zdramatizoval widebody kit s agresivním předním nárazníkem osazeným splitterem a nesmí chybět nástavce prahů a obří křídlo. Po Alfě Romeo Giulia DTM by se jednalo o další působivý vůz, schopný změřit síly s BMW, Audi a Mercedesem v německých hardcore cesťácích.

Takový počin by přitom v případě Fordu (a i té Alfy) dával smysl. Specifikace DTM je (až na motor) sjednocena s japonským Super GT a odpovídající kategorie bude též součástí amerického United Sportcars Championship, jenž by mohl být velmi dobrou motivací. Jenže bohužel, ani v jednom případě se s takovým závodním programem nepočítá.

Michal Fokt
Diskuze (0)