Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Puma ST se blíží. Ostrý crossover se odhaluje na první upoutávce

David Bureš
Diskuze (2)

Vrcholná verze Fordu Puma skutečně dorazí. Pod kapotou bude zřejmě pracovat přeplňovaný benzinový tříválec.

Už když loni vstupoval na trh nový malý crossover Ford Puma, spekulovalo se o tom, že nabídne také sportovní variantu, u automobilky tradičně nazvanou ST. Po měsících spekulací a neurčitých zpráv už máme jasno, Ford Puma ST skutečně přijde! Automobilka už zveřejnila jeho první upoutávku.

Jak už to u tohoto druhu upoutávek bývá, video neukazuje z nového auta mnoho. Zveřejněný snímek ukazuje jen několik detailů vozu zahaleného ve tmě, díky čemuž víme, že se můžeme těšit nejen na agresivnější výraz s vyobrazenými logy ST nebo výraznější střešní spoiler, ale také třeba na sedadla Recaro.

O technice v útrobách americká značka zatím mlčí, dá se však předpokládat, že vzhledem k velikosti Puma ST použije stejné pohonné ústrojí jako aktuální Fiesta ST. Ta se spoléhá na přeplňovaný zážehový tříválec 1.5 EcoBoost naladěný na výkon 147 kW a točivý moment 290 N.m, spárovaný s šestistupňovým manuálem. Tříválcový motor byl sice v době premiéry tohoto hot hatche veřejností vysmívaný, po prvních jízdách ale vůz dokázal, že si motor rozhodně kritiku nezaslouží. A tak je jeho nasazení v malém crossoveru nasnadě.

Více toho o chystané vrcholné verzi Fordu Puma zatím nevíme. Upoutávka nicméně prozradila, že se vůz představí ještě během roku 2020. Těšíte se?

David Bureš
Diskuze (2)

Doporučujeme

5. 5. 2020 20:03
Jako "vrcholná" motorizace tříválec, pche!
A ještě s odpojováním jednoho válce při částečné zátěži! Kam jsme se to kvůli debilní legislativě EU dostali, opravdu smutné! :-( :no: :no: :no:
Avatar - _Karel_
5. 5. 2020 13:35
Puma
Ať si všichni výrobci tyhle kraviny strčí do řitě. Buď to chtějí ukázat, nebo ne. :no: