Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Ranger bude mít i silný dieselový šestiválec

Diskuze (1)

Nová generace Fordu Ranger byla představena v listopadu minulého roku. Ke vznětovým pohonným jednotkám jsme tehdy nedostali moc informací, což se nyní mění.

Už víme, že se v Evropě dočkáme Rangeru s přívlastkem Raptor. Ford Ranger Raptor dostane v evropském podání dvěma turbodmychadly přeplňovaný zážehový šestiválec EcoBoost o objemu 3,0 litru. Z tohoto motoru dostane Ranger Raptor 288 koní s točivým momentem 491 Nm.

Video se připravuje ...

Nový Ranger také nabídne dvoulitrový vznětový motor ve dvou výkonnostních variantách. Slabší čtyřválec nabídne 170 koní (125 kW) a točivý moment 405 Nm. Silnější varianta se dvěma turbodmychadly má 209 koní (154 kW) a točivý moment 500 Nm. Třílitrový naftový šestiválec bude v Rangeru disponovat výkonem 250 koní (184 kW) a točivým momentem 600 Nm.

Všechny motory budou pracovat v kombinaci s automatickou převodovkou s deseti převodovými stupni. Zajímavostí je, že až na určitá flotilová vozidla nebudou mít čtyřválcové Rangery stop-start systém. U šestiválců bude tento systém povinností. 

Tato paleta motorů se v rámci širšího propojení s Volkswagenem pravděpodobně objeví i v nové generaci Amaroku, který bude používat stejnou platformu jako Ford Ranger. 

Ford zahájí příjem objednávek pro nový Ranger v druhé polovině letošního roku. První vozy k zákazníkům pak dorazí v průběhu roku 2023. Ford k novému Rangeru nabídne mimo jiné přes 150 položek příslušenství pro nejrůznější účely.  Výroba nového Rangeru se rozběhne v první polovině letošního roku v závodech v Thajsku a Jižní Africe.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (1)

Doporučujeme

25. 3. 2022 19:28
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/