Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Sport Track Adrenalin: adrenalinová bomba

Libor Zezulka
Diskuze (31)
Není Ford Mustang váš šálek čaje? Máte raději obrovské trucky, ale přitom byste chtěli krotit podobný výkon, jako má právě Mustang? S Fordem Sport Track Adrenalin to nebude problém.

V roce 2007 se rozběhne produkce nového trucku od Fordu, který kromě tradičního pohodlí a obrovských rozměrů s dlouhou ložnou plochou vynikne skutečným sportovním naturelem. Sportovní ambice připomíná už samotný vzhled (narýsovaný dříve konceptem Explorer Sport Truck Concept) s dramatickou přední částí připomínající právě Mustang GT, vytaženými lemy blatníků, velikými koly a křiklavou červenou barvou. Interiér navazuje na exteriér čtyřmi plnohodnotnými sportovními koženými sedačkami s výrazným bočním vedením.

Naladění na sportovní notu nenarušilo tradiční americký standard výbavy, Sport Track Adrenalin přidává kromě obvyklých položek například navigační systém. Sportovní naladění nezabránilo konstruktérům, aby zvětšili o 30 procent ložnou plochu vozu, ovšem s důrazem na zachování co nejnižší hmotnosti. Pohon všech 21palcových kol s pneumatikami 295/45 zajišťuje osmiválec DOHC 4.6 litru 32V s výkonem 286 kW koní a točivým momentem 530 Nm. Na vozovku se výkon přenáší skrze šestistupňovou automatickou převodovku.

Libor Zezulka
Diskuze (31)