Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit Custom 4x4 od Loder1899 je dobrodružnou dodávkou pro kempování

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Tuningová značka Loder1899 se vrací a prvním počinem bude speciálně upravený Ford Transit Custom 4x4 do terénu. Už brzy se představí i silniční alternativa se sníženým podvozkem a stylovým bodykitem.

Už v příštím roce 2024 se znovuzrodí německá značka Loder1899, která se v letech 2005 až 2015 věnovala tuningu britských luxusních aut Aston Martin, Jaguar a Land Rover. Současně se věnovala i lidovějším Fordům a od legendárního nového oválu pochází i nejnovější počin, jakým o sobě oživená značka dává vědět. Už podle prvních renderů můžeme očekávat, že s novinkou budeme moci vyjet do divočiny za kempováním.

Loder1899 je dceřinnou společností nám známější tuningové značky Delta4x4, se kterou jsme se už seznámili skrze upravený šestiválcový Volkswagen Amarok. Nejnovější tuningová kreace zakládá na jednom z nejprodávanějších Fordů a pyšní se čtyřkolkou, rozkládacím střešním stanem i speciálními vylepšeními do terénu. Na prvních renderech můžeme vidět i masivní ochranu spodku karoserie.

Oficiální tisková zpráva uvádí, že Ford Transit Custom 4x4 je vybaven terénním podvozkem se zvýšenou světlou výškou o 80 milimetrů. Díky tomu vznikl prostor na odolné ráfky Hamna s pneumatikami „Loder“ AT1 o rozměru 255/55 R18. Pro lepší viditelnost při nočních přesunech krajinou je vylepšený Transit vybaven i přídavnými LED světlomety PIAA. Střešní nosič pak pojme nejnutnější vybavení do terénu.

Video se připravuje ...

Dobrodružný Transit se zatím představuje pouze na virtuálních renderech, ale už v následujících týdnech se ukáže i obyčejnější silniční alternativa s novým bodykitem, sníženým podvozkem a dvacetipalcovými koly. Očekává se, že všechny tuningové díly budou k objednání od přibližně poloviny roku 2024.

Značka Loder1899 vychází ze společnost založené Josefem Loderem v roce 1899. Tehdy devatenáctiletý podnikatel se věnoval výrobě zemědělských strojů, motorů a jízdních kol. Hlavním cílem bylo financovat svou vášeň pro závodění.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme