Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford začíná přijímat objednávky na Transit a Tourneo Courier, známe první ceny

Ondřej Mára
Diskuze (0)

První zákazníci se svých vozů dočkají začátkem příštího roku.

Automobilka Ford se pochlubila, že začala přijímat objednávky na novou generaci kompaktních modelů Ford Pro: užitkový Transit Courier a víceúčelové Tourneo Courier. Společně s oznámením navíc automobilka zveřejnila první ceny.

Nové Fordy Pro: Užitkový Transit Courier a víceúčelový Tourneo Courier

Užitkový model Transit Courier, který nabízí o 25 % vyšší přepravní kapacitu a poprvé uveze dvě europalety, bude dostupný v provedení Van se zážehovými motory EcoBoost a vznětovými motory EcoBlue. Cena na českém trhu bude začínat od 470.800 Kč bez DPH za variantu Transit Courier Trend.

Video se připravuje ...

Víceúčelový Ford Tourneo Courier se chlubí o 44 % větším zavazadlovým prostorem i moderním multimediálním systémem Sync4. Automobilka se zatím pochlubila jedinou motorizací, zážehovým motorem 1.0 EcoBoost o výkonu 92 kW. Cena by pak v konfiguraci Tourneo Courier Trend měla startovat od 526.200 Kč bez DPH (636.702 Kč s 21% DPH).

Automobilka zatím zveřejnila pouze základní ceny, kompletní ceník zatím na webových stránkách chybí, stejně jako možnost zadat vůz do konfigurátoru. Lze však předpokládat, že se zahájením příjmu objednávek se situace v nejbližších dnech změní.

„Nový užitkový Transit Courier i všestranné Tourneo Courier těží ze zcela nové konstrukce, která přináší maximum prostoru a praktičnosti ve spojení s nejmodernějšími digitálními funkcemi,“ řekl Libor Beneš, Country Manager Fordu pro Českou republiku. „Díky vylepšené ergonomii a rozsáhlé sadě pokročilých asistenčních systémů bude jízda s nimi pro řidiče příjemnější a bezpečnější.“

Video se připravuje ...

Budoucí elektromobily: E-Transit Courier a E-Tourneo Courier na obzoru

Zájemci o nové modely Transit a Tourneo Courier se mohou rozhodnout také pro osobitou verzi Active, která nabízí kontrastní detaily exteriéru, střechu lakovanou v bílé nebo černé barvě, střešní ližiny nebo specifický potah sedadel.

V příštím roce se pak nabídka rozšíří o Transit Courier v karosářské variantě Kombi a dvojici plně elektrických modelů E-Transit Courier a E-Tourneo Courier. Oba tyto vozu přitom patří mezi devět elektromobilů, které chce Ford na evropském trhu nabízet do roku 2024. Do roku 2035 pak automobilka plánuje dosáhnout v evropském regionu nulových emisí všech prodávaných vozidel.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme