Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fordovy studie v Detroitu

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Ford Motor Copany představila na detroitském autosalonu 4 nové studie. O Mustangu GT Coupé a Convertible jsme vás již informovali a v této zprávě jsou krátce představené další projekty.

Ford Freestyle FX

Studie z kategorie multifunkčních SUV, použitelných ve volném čase, v přírodě nebo i k jízdě do práce, či do divadla. Variabilní interiér nabízí jak šestimístné provedení, tak i velký prostor pro náklad a zcela rovnou podlahu nákladové plochy. Fordův 24-ventilový šestiválec Duratec 3,0 l je zabudován ve studii Freestyle FX s převodovkou s plynule měnitelným převodem CVT.

Ford Model U

Druhé století automobilových inovací ve jménu značky Ford zahajuje Model U. Ten je poháněn prvním přeplňovaným motorem na vodík s hybridní elektrickou převodovkou. Čtyřválec 2,3 l má téměř nulové emise a hodnoty oxidu uhličitého jsou redukovány z 99%. Karosérie je variabilní nejen uvnitř, ale i svým vnějším vzhledem, protože snadným odmontováním jednotlivých částí karosérie, ji lze přeměnit v otevřený automobil.

Ford 427 Concept

Automobily ze 60. let minulého století byly inspirací designérům při tvorbě modelu 427. Velká limuzína s protáhlými jednoduchými tvary a velkými plochami dílů karosérie (kapota motoru, zavazadlového prostoru) v tmavém laku působí majestátným dojmem. 590 koní pod kapotou je k dispozici při 6500 otáčkách za minutu.

Ondřej Láník
Diskuze (1)