Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Formule 1 láká na druhou sérii dokumentu ze zákulisí. Ukáže i nejdivočejší závod roku

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Zatímco před lety bylo zákulisí formule 1 takřka nepřístupné, dnes je to díky sociálním sítím a otevřenosti nových majitelů mnohem lepší.

Dokumentární série Formula 1: Drive to Survive (Formule 1: Touha po vítězství) je dílem Netflixu, které mapovalo rok 2018 a počátkem toho dalšího slavilo o diváků velký úspěch. Není divu, že se tvůrci rozhodli pro další sérii, která bude mít premiéru už 28. února. A teď nás na ni lákají oficiální upoutávkou, kterou si můžete pustit níže.

Oproti první sérii je příjemným zpestřením, že s tvůrci tentokrát spolupracovalo kompletní startovní pole. V předchozím ročníku se odmítly zúčastnit stáje Mercedes a Ferrari. Kdo ví, jestli dnes stříbrné šípy nelitují.

Filmaři se totiž v boxech úřadujících šampionů pohybovali během závodního víkendu v Německu. Členové týmu oděni do líbivých retro obleků a kostýmů slavili 125. výročí působení v motorsportu. Domácí závod Mercedesu byl ale jedna velká divočina, ve které oba piloti bourali. Hamilton se z problémů dostal, aby následně čekal několik desítek sekund na výměnu pneumatik během zmatečné zastávky. Na body se nakonec dostal, kvůli diskvalifikaci soupeřů skončil devátý. Bottas po ráně do zdi odstoupil a nezískal ani bod.

Druhá série dokumentu má opět našlápnuto k tomu, aby byla zajímavá minimálně jako ta první – desetidílná. Přesvědčíme se už za pár dní!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Dinar
20. 2. 2020 10:29
To tvrzení,
že zákulisí F1 bylo před lety nepřístupné, prostě nesedí.
Pamatuju si dva dokumentární seriály mapující celou sezonu, jeden od Williamsu, někdy ze zač. osmdesátých let, druhý o McLarenu ze zač. let devadesátých. V obou bylo ukázáno vše, život týmů v továrně, příprava na závody, závodní víkendy, celé zákulisí, účastnili se všichni od šéfa týmu přes jezdce až po týmovou hajzlbábu. A jistě takových počinů bylo víc, mě se vybavují minimálně tyto dva.
20. 2. 2020 03:39
Re: je to nutné pořád sem něco psát jak blbec
Ne, to že jsi blbec sem psát nemusíš ;-) To je vidět z příspěvků...
19. 2. 2020 17:55
je to nutné pořád sem něco psát jak blbec
Formule 1 je mrtvá 7let