Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fotograf v Číně narazil na opuštěný autosalon. Uvnitř našel vzácné sporťáky

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Že prodejci aut krachují a zavírají svoje autosalony, to se bohužel občas stává. A děje se to i prodejcům exkluzivních vozů.

Právě na jeden opuštěný autosalon nedávno v Číně narazil fotograf, který na Instagramu vystupuje pod jménem cheongermando. Podle jeho slov se jedná o bývalého prodejce vozů značek Ferrari a Maserati, který v jižní části Číny otevřel v roce 2005.

Uvnitř nefungujícího autosalonu pak cheongermando našel tři opuštěná zajímavá sportovní auta. Tím nejméně interesantním z nich je žlutý Chevrolet Corvette generace C5 v ostré verzi Z06.

Mnohem zajímavější jsou zbylé dva vozy. Dealerství totiž ukrývá také Porsche Carrera GT a Ferrari 575 Superamerica.

Carrera GT se pravidelně objevuje v různých žebříčcích věnovaných nejlepším sportovním automobilům všech dob. Supersport s 5,7litrovým desetiválcem o výkonu 450 kW, který je umístěn uprostřed, vznikl v počtu pouhých 1270 exemplářů.

Ještě vzácnější je Ferrari 575 Superamerica, otevřené provedení modelu 575M Maranello. Italové vyrobili jen 559 kusů.

O pohon kabrioletu s elektricky ovládaným střešním panelem se stará vidlicový dvanáctiválec o výkonu 397 kW. Ferrari o Superamerice ve své době hovořilo jako o nejrychlejším kabrioletu planety. Vůz se dokázal rozjet až na 320 km/h.

Tak snad se najde někdo, kdo tyhle opuštěné skvosty zachrání...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme