Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fuji Heavy Industries se změní v Subaru Corporation

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mateřská společnost automobilky Subaru hodlá využít její celosvětové popularity a zvažuje použití jejího jména pro celý koncern.

Fuji Heavy Industries bylo založeno v roce 1953, ale jeho kořeny sahají až do roku 1917, kdy Chikuhei Nakajima (1884 -1949) založil Aircraft Research Laboratory, v níž se věnoval svému snu o létání a vybudoval z ní jednu z předních japonských firem, zabývajících se výrobu letadel.

Původní společnost byla v roce 1931 přejmenována na Nakajima Aircraft Co., Ltd., z níž se v roce 1945 stala Fuji Sangyo, která již v následující roce uvedla na trh skútr Fuji Rabbit.

Rok 1950 přinesl rozdělení Fuji Sangyo na dvanáct různých firem, z nichž se pět rozhodlo v roce 1953 založit Fuji Heavy Industries Ltd., z nějž se stal současný koncern, který se mimo jiné věnuje produkci letadel, průmyslových motorů a v neposlední řadě automobilů značky Subaru.

Právě ty proslavily japonský koncern prakticky po celém světě a Fuji Heavy Industries Ltd. chce část jejich slávy přenést i na zbytek své produkce, kterou mimo vybrané trhy a příznivce dané techniky zná jen málokdo.

Na konferenci Fuji Heavy Industries Ltd. pořádané 28. června letošního roku se má proto rozhodnout o změně názvu koncernu na Subaru Corporation. Ten pak mimo jiné i lépe korespondovat s logem v podobě šesti hvězd, které je společné pro automobilku i koncern.

Pokud bude tento návrh schválen, máme se dočkat oficiálního přejmenování 1. dubna 2017. Důvodem pro toto datum je skutečnost, že právě ten den to bude sto let od založení původní firmy Aircraft Research Laboratory.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)