Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Futuristický obytný automobil Pinnacle Finetza z Indie má zajímavý základ

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Pinnacle Finetza se může pochlubit netradičním pojetím exteriéru, luxusním provedením interiéru a rovněž i základem v podobě poměrně spartánského minibusu s kořeny v Německu.

Pinnacle Finetza je dílem Pinnacle Speciality Vehicles, což je divize indické společnosti Pinnacle Industries Ltd., která se věnuje specifickým úpravám lehkých užitkových vozidel od vestaveb chladicích zařízení přes plně vybavené ambulance až k luxusním interiérům pro dopravu osob.

Vrcholem v nabídce Pinnacle Speciality Vehicles je pak obytný automobil Finetza. Ten za svým futuristicky pojatým exteriérem ukrývá promyšlený a především velmi komfortně zařízený interiér.

Pinnacle Finetza nabízí různé konfigurace svého obytného prostoru, které mohou připomínat i interiéru luxusních soukromých letadel. Součástí výbavy může být plně vybavená kuchyně a nechybí ani kompletní sociální zařízení. Ve výsuvné zádi se může ukrývat překvapivě prostorná ložnice.

Vedle vybraných materiálů čalounění a obložení interiéru nabízí Pinnacle Finetza i moderní vnitřní LED osvětlení a výkonný multimediální systém s připojením k internetu. 

Za futuristicky pojatým exteriérem a luxusním provedením interiéru se pak ukrývá konvenční technika. Základem pro Pinnacle Finetza je totiž lehký užitkový automobil Traveller z produkce indické společnosti Force Motors, jehož kořeny sahají k modelové řadě dodávek a minibusů T1 značky Mercedes-Benz z let 1977 až 1995.

Pinnacle Finetza má díky tomu ve své přídi přeplňovaný vznětový pětiválec o objemu 3,2 l, disponující výkonem 85 kW a točivým momentem 320 N.m. Tento motor, spolupracující s manuální pětistupňovou převodovkou, vychází podobně jako podvozek a skelet karoserie z konstrukce značky Mercedes-Benz.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)