Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gemballa GT 700 Aero 3 Exclusive

Miroslav Kudělka
Diskuze (16)
Špičkovým modelem nabídky firmy Gemballa na poli úprav Porsche Cayenne je bezesporu tento model. Nejnovějším přírůstkem je jeho černá edice.


Špičkovým modelem nabídky firmy Gemballa na poli úprav Porsche Cayenne je bezesporu tento model. Nejnovějším přírůstkem je jeho černá edice.

Model GT 700 Aero 3 Exklusive je vrcholovým typem úprav vozu Porsche Cayenne a nabízí, jak napovídá číslice v názvu, výkon osmiválcového přeplňovaného motoru objemu 4,5 l vyhnaný až na 700 koní a točivý moment překračuje magickou hranici 1000 Nm, když dosahuje hodnoty 1050 Nm. Aby byl motor schopen spolehlivě odvádět svou práci i v parných letních teplotách, je nabízen posílený chladící systém, chladící okruh i pro zesílenou převodovku a spojka z kompozitním obložením. Na vnějším vzhledu nevidíme žádné převratné inovace, úpravce použil stejné aerodynamické prvky jako na slabších verzích. Na přídi byl přidán malý spoiler pod nárazníkem, do kterého jsou integrovány čtyři mlhovky. Výrazně byly rozšířeny blatníky a aby byla zajištěna čistota vzhledu, rozšířeny byly také prahy a spodní hrana dveří. Vše bylo docíleno pomocí plastových nástavců. Pod zadním nárazníkem přibyla lišta, která integruje čtveřici koncovek výfuku. K dispozici je kapota motoru s výdechy pro horký vzduch a loga úpravce. Upraven musel být také podvozek, který dostal vysokovýkonný brzdový systém. Třmeny jsou na všech kolech osazeny osmi pístky a duté kotouče mají průměr 380 mm. Pneumatický podvozek dostal přídavnou řídící elektronickou jednotku, která umožňuje jeho snížení o 40 mm. Celek umocňují kola Gemballa Racing Black Edition o průměru 22“.

       Hodně se pracovalo se také na interiéru. Kožené čalounění bylo zkombinováno se semišem Alcantara, který byl použit na středy sedadel, loketní opěrky ve dveřích a střešní panel. Obložení bylo vyrobeno z černého uhlíkového kompozitu. Na podlaze jsou černé koberce s logem. Přístroje před sportovním volantem mají stříbrnou barvu a ve stejné barvě jsou vyvedeny také pedály s opěrkou pro nohu a další drobné doplňky. Na přístrojové desce je první displej o úhlopříčce 6,5“ a druhý s úhlopříčkou 8“ je na středové konzole mezi opěradly předních sedadel. O zdroj programu pro zmíněné displeje se mimo jiné stará DVD changer. Vzadu jsou pouze dvě samostatná sedadla a mezi nimi je konzola s chladničkou a skříňkou se dvěmi skleničkami.

Miroslav Kudělka
Diskuze (16)