Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM odhalilo siluetu elektrického pick-upu, ponese jméno Hummer?

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Během tiskové konference k plánované přestavbě závodu Detriut-Hamtrack odhalili zástupci společnosti General Motors první náhled na siluetu připravovaného elektrického pick-upu.

Výroba prvního elektrického pick-upu koncernu General Motors bude probíhat v modernizovaném závodě Detroit-Hamtrack, do kterého chce společnost investovat zhruba 2.2 miliardy dolarů. Se zahájením výroby se pak počítá v průběhu roku 2021.

Pro General Motors půjde o vůbec první závod, který bude zaměřen čistě na výrobu elektrických vozidel. A podle GM se zákazníci mohou těšit na bohatou paletu „čistě elektrických SUV a pick-upů“. Investice do závodu Hamtrack by však mohla být teprve začátkem rozsáhlých investic GM do elektromobility, jak naznačují kolegové z Motor1.

Vraťme se ale ještě na chvíli k siluetě elektrického pick-upu, která toho s výjimkou podlouhlé kapoty a protáhlého čelního skla mnoho neodhaluje. Podle dřívějších informací by však vůz mohl oživit značku Hummer a jeho (přinejmenším částečné) odhalení by mělo proběhnout již v noci z 2. na 3. února během reklamních přestávek v rámci Super Bowlu.

Náš elektrický pick-up bude prvním z řady elektrických trucků, které budeme v příštích několika letech vyrábět v (závodě) Detroit-Hamtrack,“ uvedl Mark Reuss, prezident General Motors.

Kromě elektrického pick-upu Hummer se však v závodě Detroit-Hamtrack počítá i s výrobou autonomního elektrického taxi Cruise Origin, určeného pro městskou přepravu, a čistě elektrických variant prémiových SUV Cadillac Escalade a GMC Sierra, jejichž výroba by měla být zahájena v roce 2023.

Kolem závodu Detroit-Hamtrack přitom bylo ještě donedávna poměrně živo. Společnost GM plánovala jeho uzavření již na konec léta, po dohodě s odbory však byla prodloužena výroba modelů Chevrolet Impala a Cadillac CT6 až do konce února.

Začátkem března pak bude zahájena rozsáhlá modernizace, která se výrazně dotkne například lakovny a karosárny. Závod však dostane i nové stroje, dopravníky, ovládací prvky a nástroje. Počet zaměstnanců pak po modernizaci stoupne z původních 900 na 2.200 lidí.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
29. 1. 2020 12:06
Re: ... a co děti mají si kde hrát
spíš až začnou blackouty protože distribuční sít z roku nebreč to v usa nedá a u nás vesnický tenký dráty z dob totáče taky ne. To bude sranda, rabování a občanské války :-)
28. 1. 2020 23:25
... a co děti mají si kde hrát
jsem jen zvědavý jak dloho bude trvat než to nebude kde nabíjet, myslím že max do pěti let :-[]
Avatar - WinDiesel
28. 1. 2020 18:55
Re: Snad to bude mít aspoň 1000 koní
elektrika v Kalifornii = 56% nárůst ceny v roce 2019, v okolních státech do 5% :-! :-! :-!
Avatar - WinDiesel
28. 1. 2020 18:54
Re: hummerčík
nnne, ve světě zvaném California to bude Terminátor 17 a captain Marvel, leda že by Gretka taky dostala roličku - mohla by dobře hrát dospívajícího nevychovaného spratka
Avatar - KANKUNEN
28. 1. 2020 17:30
Snad to bude mít aspoň 1000 koní
a vážit do 3500 kg, jen tak to může být řádně eko pro jízdu na hambáč. V Americe stojí benzín málo, jak je to s elektrikou?