Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Znovuzrozený Hummer, tentokrát na baterky, může být odhalen již příští měsíc

Ondřej Mára
Diskuze (5)

O návratu značky Hummer se spekuluje již řadu let, podle nejnovějších informací by to však letos skutečně mohlo vyjít. A to celkem brzy.

Již v říjnu minulého roku se objevily informace, podle kterých chce koncern General Motors využít značku Hummer pro představení nové palety velkých elektrických pick-upů a SUV. Samotné GM sice spekulace nijak nekomentovalo, již brzy bychom se však měli dočkat oficiálního prohlášení. A to ve velkém stylu.

Podle informací The Wall Street Journal se totiž General Motors chystá ohlásit návrat značky Hummer během blížícího se Super Bowlu. Finálový zápas play-off severoamerické NFL v americkém fotbalu přitáhne k obrazovkám každoročně miliony diváků, čehož se pravidelně snaží využít řada automobilek.

Obrovské sledovanosti tak odpovídají i obrovské náklady, které se pode Motor1 pohybují zhruba v řádu 5 milionů dolarů za 30 sekund vysílacího času. Hvězdou klipu, který oznámí návrat značky Hummer, by se navíc podle WSJ měl stát legendární basketbalista LeBron James, jehož vystoupení také určitě nebude levnou záležitostí.

Namísto odhalení celé palety modelů Hummer či budoucích plánů se však prozatím počítá s premiérou pouze elektrického pick-upu. Podle informací WSJ by se však mělo jednat o drsný stroj, svým způsobem odkazující na legendární Humvee, který se nezalekne tvrdé práce ani náročného terénu.

Výroba elektrického pick-upu Hummer by měla být zahájena v roce 2021 v závodě General Motors Detroit-Hamtramck, který se má stát domovem budoucí řady elektrických modelů z řad značek koncernu GM. I proto by měl závod projít výraznou modernizací v hodnotě 3 miliard dolarů.

Kromě plánované investice do závodu Detroit-Hamtramck se však zatím jedná pouze o spekulace, které zástupci GM opět odmítají jakkoliv komentovat. Super Bowl se však koná již 2. února (3. února od 0:30 středoevropského času) a tak na odpověď nebudeme muset čekat zas tak dlouho.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
14. 1. 2020 13:39
Hummer jako hybrid
proč ne, klidně, tam to má smysl.

Ale jako čistě EV, tak to fakt ne. :-)
Avatar - Barrichello
14. 1. 2020 13:26
Re: arnie a gretta
:-) :-) :-) :-)
Avatar - .StenLi.
13. 1. 2020 16:27
Re: arnie a gretta
Arnold jazdil na Hummer EV uz v 2017 a svoje G EV kvoli ovela lepsej efektivite za toto trapenie v meste asi nevymeni. Greta tiez presadzuje efektivitu a nie elektrifikaciu nezmyselnych aut.
13. 1. 2020 16:05
arnie a gretta
Švancinégr s Thunbegrovic holkou prej jedou v tomhle serfovat na pobrezi v Kalifornii