Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM omladilo rodinu velkých SUV

Jan Mička
Diskuze (5)
GM představilo inovovanou rodinku SUV pro modelový rok 2015. Vozy půjdou do prodeje na začátku příštího roku.

Koncern GM bude mít s představením inovovaných SUV plné ruce práce. Modernizace se totiž týká vozů Chevrolet Suburban a Tahoe a GMC Yukon včetně prodloužené verze XL.

Ať se bavíme o kterémkoliv z nich ve spojitosti s designem, došlo pouze k evolučním změnám. Chevrolet Suburban/Tahoe má nyní ostřejší hlavní linie, přepracovanou přední část s výraznějšími světlomety a ohromnou maskou chladiče. Podobně je na tom GMC Yukon. Maska chladiče se protáhla hlouběji do nárazníku, hlavní světlomety nově sahají až do blatníků. I v tomto případě se přešlo k hranatějším liniím, které přidávají na robustnosti.

Interiéry omlazených SUV od Chevroletu a GMC se liší přístrojovými štíty. Jiné bude také sladění barev čalounění a dekorativních materiálů. Oproti stávajícím verzím je však znát obrovský posun kupředu. Středové konzole dominuje osmipalcový dotykový displej informačního systému MyLink, výdechy ventilace jsou nyní po jeho stranách. Nechybí velký multifunkční volant a ryze americké řešení s voličem automatické převodovky pod ním. Z vozů už není cítit taková vyčpělost kvůli materiálům, které se používaly v minulosti.

Modernizovaná SUV koncernu GM přichází s řadou technických vylepšení. Vozy jednak dostaly zesílenou karoserii, ale také lepší těsnění kolem dveří, což snižuje pronikání hluku do interiéru během jízdy. Standardem je elektrický posilovač řízení s proměnlivým účinkem a lepší kotoučové brzdy. Dražší verze mohou být vybaveny třetí generací adaptivního podvozku s magnetickým řízením a širšími pneumatikami, které zlepší chování v zatáčkách.

Středem zájmu nebyl pouze vzhled, ale také bezpečnost. Ve výbavě proto nebude chybět systém upozornění před kolizí, hlídání jízdních pruhů, parkovací asistent či adaptivní tempomat. Modernizovaná SUV od GM budou navíc vybaveny speciálním systémem, který zabezpečí klíčové funkce po uzamčení. V krajním případě by tedy nemělo dojít k odcizení vozu.

GMC Sierra a Yukon modelového roku 2015 dostanou agregát 5.3 V8 EcoTec3 o výkonu 250 kW a točivém momentu 519 N.m. Verze Denali budou exkluzivně vybaveny novým motorem 6.2 V8 L86 s výkonem 313 kW a 624 N.m. točivého momentu. Tutéž nabídku agregátů sdílí i Chevrolety Suburban a Tahoe. V obou případech budou jednotky spolupracovat s automatickou šestistupňovou převodovkou.





Jan Mička
Diskuze (5)
Avatar - Barrichello
15. 9. 2013 19:55
Re: Amééérika
jezdí jich tu dost...nedávno sem viděl Escalade, Tahoe a Yukony sou občas taky vidět
Avatar - Barrichello
15. 9. 2013 19:54
Re: Amééérika
Jo to GMC vypadá opravdu velmi dobře a zejména interiéry ohromně prokoukly. Konečně to vypadaá tak jaká má :yes: :yes:
Ted ještě zda na to uslyší zákazník a jsem zvědavý na nový Escalade.
Avatar - Lonestarstate
14. 9. 2013 21:13
Re: Amééérika
Facelift GMC moc pomohl, taky v tom vidím jasnou inspiraci Cadillacem. :yes: Z tvaru světlometů Chevroletu sem spíš rozpačitý.

Jinak u Q7, Cayenne a podobných není problémem velikost auta ale psychika českých majitelů podobných aut. V USA je jedno jestli má někdo Suburban nebo Corvettu, všichni tu jezdí galantně a nepotřebují si vybíjet komplexy na chudších spoluobčanech.
Avatar - twistedTSD
14. 9. 2013 14:33
Re: Amééérika
Jedno Tahoe občas potkávám, má něco do sebe. :yes: ...A tohle nové taky nevypadá špatně.
Avatar - PTS
14. 9. 2013 12:44
Amééérika
Starý styl s novým designem :yes: tohle na silnici nikdo nepřehlédne. Ty světla a lá Cadillac na GMC sedly a o ta majestátní maska snad ani nepotřebuje zmiňovat... Ohledně Chevroletů - ten nižší výstupek u předních lamp je opravdu zajímavý počin, originalita se cení. Osobně jsem ale rád, že tyto "krále silnic" se u nás neprodávají. Bohatě stačí hojně zastoupené Q7 a Cayenne... :-)