Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM poodhalilo záhadné SUV, může to být elektrické Corvette i Buick

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Nedávná prezentace automobilky GM na výstavě spotřební elektroniky CES 2021 opět rozvířila debaty o Chevroletu Corvette s karoserií SUV. A možná i elektrickým pohonem.

Automobilka General Motors se na letošním veletrhu spotřební elektroniky CES 2021, kde se již dlouhé roky pravidelně objevují i automobilky, soustředila především na prezentaci nového elektrického Cadillacu. Kromě toho ale nechala veřejnost nahlédnout i do blízké budoucnosti.

Mike Simcoe, designový šéf automobilky, se totiž krátce objevil před skupinkou automobilů, které maskovalo pouze přítmí. A i když se GM opravdu snažilo, aby z aut nebylo takřka nic pořádně vidět, američtí kolegové z magazínu Road & Track si přesto všimli něčeho hodně zajímavého.

Na pozadí, vlevo od jasně rozpoznatelného elektrického Hummeru EV, totiž stálo tajemné SUV, jehož světelný podpis na první pohled nápadně připomíná novou generaci Chevroletu Corvette. Po přiblížení a projasnění snímku je sice patrné, že SUV s Corvette vlastně nesdílí nic konkrétního, přesto snímek rychle vyvolal diskuzi.

Chevrolet Corvette je sice tradiční sporťák, jenže úvahy o vývoji sportovního SUV s ikonickým názvem vlastně nemusí být zcela mimo realitu. Stačí se jen podívat na Ford, který navzdory všeobecnému skepticismu slaví úspěchy s elektrickým SUV Mustang Mach-e (tedy přinejmenším na poli předobjednávek).

Mary Barra, CEO automobilky GM, sice v dřívějším rozhovoru vyvrátila, že by se z Corvette mohla stát samostatná značka v rámci koncernu General Motors, současně ale nevyvrátila spekulace o vzniku SUV s názvem Corvette. Šance jsou tedy stále velké.

V případě prezentace CES 2021 je však mnohem pravděpodobnější, že světla tajemného SUV v pozadí patří jednomu z nových modelů značky Buick (pravděpodobně s elektrickým pohonem), které GM připravuje speciálně pro čínský trh.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
14. 1. 2021 11:11
Re: se zbláznili?
GM si myslí že je spasí elektromobilita no, tak sází vše na jednu kartu, aby se nespletli jako Jaguar :-)
Avatar - kari.laz
14. 1. 2021 10:48
se zbláznili?
Ne jen že v USA totálně domrvili jméno mustang, když tím pojmenovali jakousi plečku na chůdách s pohonem příbuzným pračce, ale chtějí tam ještě udělat podobnou plívu s pohonem příbuzným z mixéru se jménem Corvette?
Proč to nepojmenují naprosto výstižným označením Chevrolet Foridiot.