Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Golf GTI slaví v Americe 40 let. Na oslavu dostává limitku

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Pro americký trh vznikne 1500 kusů Volkswagen Golf GTI 40th Anniversary Edition.

Ikonické označení GTI dorazilo pro model Golf v zámoří o něco později než na domácím evropském trhu a právě proto slaví čtyřicáté výročí až tento rok. Volkswagen Golf GTI 40th Anniversary Edition nabízí několik designových úprav, které ho odliší od standardního Golfu GTI.

Video se připravuje ...

Čtyřicáté výročí dostává čtyři speciální barvy laku, mezi které patří šedá Urano, červená Tornado, bílá Opal Pearl a žlutá Pomelo. Mimo speciálních barev má edice osvětlené prahy s označením “40” v typickém GTI designu. 

Standardem je pro edici černě lakovaná střecha s černými kryty zrcátek a černými devatenáctipalcovými koly, které doplňuje červený pruh okolo celého disku. Kola jsou osazena pneumatikami, které se běžně dodávají na modely Golf GTI Clubsport 45.

Odznak s číslovkou “40” najde své místo v interiéru také na volantu, voštinový vzor GTI se zase prolíná palubkou. Aby se jednalo o správnou oslavu modelu GTI, sedačky jsou v typickém kostkovaném vzoru. 

Designovými úpravami to pro Golf GTI 40th Anniversary Edition bohužel končí. Pod kapotou se tedy nadále nachází 2,0litrový přeplňovaný čtyřválec naladěný na 245 koní v kombinaci se šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou převodovkou DSG.

Možná proto si americká divize VW za tuto edici neříká mnoho. S manuálem vyjde Golf GTI 40th Anniversary Edition na 34.150 dolarů (837.000 korun). Za automat si zákazník připlatí dalších 800 dolarů. 

Výroční edice je omezená na 1. Do prodeje by se měla dostat ještě ke konci tohoto roku.

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - white label
31. 10. 2022 11:29
Tak kolik jich bude?
"Výroční edice je omezená na 1."
1500, nebo jen 1 kus.