Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Golf R 400 údajně dostal zelenou, půjde do výroby v roce 2016

Michal Fokt
Diskuze (116)
Volkswagen se chce stát první značkou, která na trh uvede superhot-hatch o výkonu přes 400 koní. Bude jí na to stačit přeplňovaný dvoulitr.

Volkswagen v dobnu v Pekingu představil studii Golf R 400, u níž označení prozrazuje počet koní pod kapotou. Ano, přesně tak, nejzběsilejší Golf ever, vybavený turbodmychadlem přeplňovaným motorem 2.0 TSI (EA888), disponoval, pokud můžeme věřit oficiálním údajům, výkonem 400 koní (294 kW) a točivým momentem 450 N.m v rozmezí 2400-6000/min.

Jeho síla jde prostřednictvím šestistupňového DSG a haldexu na všechny čtyři kola, která si kvůli své šíři vyžádala vytažení blatníků. Výsledkem je zrychlení z nuly na stovku za 3,9 s a elektronicky omezená maximálka 280 km/h. Supersporty z doby zhruba před 10-15 lety by se divily...

Od té doby to v komunitě koncernistů vře - byla to jen studie nebo se počítá s výrobou? Spekulace postupně vychylovaly misky vah na obě strany a ta nejnovější se přiklání k té druhé variantě. Britský CAR Magazine tvrdí, že má od zdroje zevnitř automobilky potvrzeno, že projekt Golf R 400 dostal od vedení zelenou a bude se tedy vyrábět! Produkční verze se má představit v září příštího roku ve Frankfurtu a prodej bude zahájen v roce 2016, přičemž zatím není jasné zda půjde o limitku ve stylu Audi A1 quattro nebo o běžnou součást nabídky, byť pravděpodobnější je ta první možnost.

Dokud to nebude oficiální, stále jsou pochopitelné pochyby, ale vypadá to minimálně slibně. Ne tak už cena, která rozhodně oddělí zrno od plev - CAR s ohledem na cenu běžného Golfu R předpovídá, že se bude pohybovat kolem 1,4 milionu korun.

Michal Fokt
Diskuze (116)
Avatar - AUDIRS6
14. 11. 2014 16:15
Re: Dobrá zpráva
No joooo...
"Je mi jedno kam mě kdo řadí." - co chces s takymto pristupom dokazat v zivote..., dufam, ze ti to len tak trochu uslo.
Inac - bolo by dobre spravne to chapat - tych nem. zurnalistov - kde sa nas / vas novinar dostane do auta, ktore sa este len testuje a ma niekolko mesiacov pred premierou ?
Ani v tej Skodovke ! - aj to boli uz skoro seriove F III, s len trochu polepenymi svetlami.
Islo fakt len o tie prvotne dojmy, ktore mali vyzniet cca tak, ze sa mame na co tesit, a ti, ktori mozno chceli rychlo objednat A 45 AMG, tak aby este pockali a potom porovnali - lebo podla nich teda rozhodne bude co... ;-)
Tot vsio ;-)
14. 11. 2014 14:12
Re: Dobrá zpráva
Je mi jedno kam mě kdo řadí. A45 AMG jsem nejel, proto o tom nepíšu. Když čtu jak nějakej pisálek umí posoudit ze sedačky spolujezdce jaký je který auto, chce se mi smát. A ještě víc, když to sem někdo nalepí a dá to jako bernou minci.
Já si nic nedomýšlím, projedu k čemu se dostanu, nebo co chci koupit. O tom velmi rád budu diskutovat, tohle jsou jen takový tlachy stylu "jedna paní povídala..." ;-) :-!
Avatar - AUDIRS6
14. 11. 2014 13:05
Re: Dobrá zpráva
a teraz co ?
Ty si uz mal moznost aspon sediet na mieste spolujazdca uz predavanej A45 AMG ?
Dohladaj si to, pripadne pockaj na uvedenie na trh, pozri zrovnavacky, potom ak sa ti postasti, vyskusaj sam...a potom mozes davat adekvatne reakcie.
Takto mi to prijde ako zbytocne rypanie ;-\
Nebolo to vozenie sa po meste a okreskach, bolo to pocas testovacich jazd tovarnych pilotov, takze co sa im mohlo pacit sa da domysliet si... Ze ty mas problem si spravne domysliet ma prekvapilo. Doteraz si bol v mojom rebricku vyssie. Tak skus mi to nejako objasnit, nech ta nemusim "zaskatulkovat" do inej triedy :-!
Avatar - Hammunasakra
14. 11. 2014 12:27
Re: Dobrá zpráva
Tos nepochopil. To seš pod maskou jakoslušňáka prostě ty. A my voba víme že takovej prostě si ;-)
Nevim jakous ty míval úroveň ale zrůdičky jako ty takový bejvaj vodvždycky. Maximálně si to moh dřív líp skrejvat
Avatar - white label
14. 11. 2014 12:25
Re: Dobrá zpráva
Špína, póvl... apod., to jsou tvé jediné "argumenty" na které se zmůžeš. Smutné, aspoň v tomto ohledu jsi míval(a) jakous takous úroveň... :no: