Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Grafik zbavil novou Audi A4 maskování. Jak se vám líbí?

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Nadcházející generace A4 bude zřejmě tou poslední, která nabídne spalovací motory.

Automobilka Audi v této době pracuje na vývoji několika modelů, včetně nové generace A4. To ostatně potvrzují i různé snímky maskovaných prototypů, které již automobilka prověřuje v různém prostředí. Nadaný grafik se však rozhodl, že nový model z maskovací fólie vysvobodí. I když jen virtuálně.

Koncept, pod kterým je opět podepsán grafik z Kolesa.ru, přitom na první pohled vypadá vskutku realisticky a uvěřitelně. Například maska, tvary nárazníku i nasávací otvory zhruba odpovídají fotkám nafocených testovacích kousků. Odlišné jsou však světlomety, které však na grafice skvěle odpovídají současnému přístupu značky.

Grafik počítá s využitím sofistikovaných předních LED světlometů s charakteristickým světelným podpisem nahoře, zatímco vzadu očekává světla s několika výraznými LED segmenty, která napříč pátými dveřmi propojuje světelná linka. Zkrátka nic překvapivého.

Video se připravuje ...

Vcelku uvěřitelně přitom vypadá jak boční linka, tak víko zavazadelníku nebo spoiler prodlužující klesající linii střechy. Poněkud přehnaný je však zadní nárazník s příliš výraznými chromovanými koncovkami výfukového systému.

Více než design nás však bude u produkčního modelu zajímat obsah motorového prostoru. Příští generace Audi A4, označovaná B10, by totiž měla být tou poslední, která nabídne čistě spalovací motory. Očekává se tedy kombinace čistě spalovacích motorů, včetně minimálně jednoho vznětového, mild-hybridů a plug-in hybridů. Elektrifikací by navíc mohla projít i vrcholná motorizace Audi RS4.

Objevují se také spekulace o čistě elektrické bateriové verzi, která by zřejmě dostala označení e-tron. Je však otázkou, na jaké platformě by pak ale nová generace Audi A4 stála. Dodnes se totiž předpokládalo, že se základem stane vylepšená platforma MLB.

Dodejme, že výroba stávající Audi A4, generace B9, by mohla skončit pravděpodobně již v příštím roce. Představení nové Audi A4 B10 se pak očekává v první polovině příštího roku, přičemž první kusy by k zákazníkům mohly dorazit začátkem roku 2024. Jde však pouze o spekulace.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - chalan66
3. 6. 2022 21:54
fuj
Maska ako Hyundai !
Avatar - lamal
3. 6. 2022 10:04
Re: Kde jsem to jen viděl
z dialky to vypada jak Mazda, bravo Audi :-)
2. 6. 2022 21:02
Kde jsem to jen viděl
Vpředu 6ti úhelník, šikmá světla a pod nima kapsy, jako kdybych to někde již viděl.