Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Halloweenské pošťuchování: BMW zašprýmovalo na adresu Mercedesu. Dostalo tvrdou odplatu

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Halloween přinesl mezi německou automobilovou trojkou velké pozdvižení. Zatímco Audi se věnovalo modelu Qnicorn, značky BMW a Mercedes pálily proti sobě.

Tradiční svátek Halloween si většina automobilek nenechala ujít k nějaké zajímavé či vtipné propagaci. Například Audi představilo model Qnicorn, tedy crossover Q3 coby jednorožce s rohem uprostřed čelního skla. Auto mělo takový ohlas, že jej automobilka nechala skutečně vyrobit (tentokrát už s rohem na střeše). Celá akce měla hlubší smysl, vůz brázdil americké špitály a nemocným dětem rozdával radost v podobě sladkostí.

To BMW šlo na halloweenský svátek jinak a využilo tuto příležitost ke šprýmu na adresu konkurence, jmenovitě Mercedesu. Americké zastoupení publikovalo na Instagramu fotku stříbrného šípu, jenž je zabalen do kamufláže s motivem BMW. „Teď se každé auto může obléknout jako jeho oblíbený superhrdina,“ stálo v popisku.

Reakce Mercedesu na sebe nenechala dlouho čekat. „Hezké. To je opravdu strašidelný kostým, zejména ta maska chladiče,“ zněla odpověď ze Stuttgartu narážející na obrovské ledviny, které s novými modely BMW nepřestávají růst.

Reakce pod příspěvkem jsou různé, drtivou většinu ale toto šprýmování pobavilo a těší je, že automobilky dokážou konkurenční boj svádět v mezích slušnosti a respektu. Mimochodem, něco podobného jako BMW a Mercedes už před časem „vymyslely“ i limonádové společnosti Pepsi a Coca-Cola.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - white label
1. 11. 2019 13:59
Re: Nudné tvary.
Dobrý nápad od BMW a parádní reakce MB. :yes:
P.S. Je vidět, jak by byl obrys masek podobný, pokud by se ledviny BMW spojily.
1. 11. 2019 13:09
Re: Nudné tvary.
Ty jsi znalec...na obrázku je aktuální 5er a E-Klasse. Chjo... ;-\
Avatar - Alf1k
1. 11. 2019 12:39
Když 2 se rádi mají..
Tak třetí dělá radost dětem.. :yes: Jinak jestli opravdu budou nové generace BMW mít ty ledviny ještě hnusnější než dnes tak jako ta 4er co tu byla na fotce jako únik, tak už MB na příští svátek může jen dodat: My jsme vám to říkali.. :-[] a věříme, že dodavatel obleku BMW dodává už v základu automaticky někde uvnitř našité lepší budíky, než tu tragédii, co nabízí BMW :-[]
1. 11. 2019 11:25
Nudné tvary.
Tak obě značky mají šíkmá světla, pod nima velké kapsy a velké žebrování.

Na tom obrázku je ještě staré BMW bez šikmých světel.

A čtenáři auto.cz přemýšlí, kdo opisuje od Mercedesu a BMW.