Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann Z4 M Renn Taxi: okruhový speciál

Roman Daněk
Diskuze (7)
Ladičská firma Hamann připravila pro BMW Z4 M Coupe celou sadu doplňků, které se vyplatí při dravé jízdě na závodním okruhu.

BMW Z4 Coupe je bezesporu vynikající auto, o špičkovém provedení M ani nemluvě. Tuningová firma Hamann se ale pokusila udělat vynikající ještě lepším, takže pro Z4 M Coupe navrhla aerodynamický kit a další úpravy.

Bodykit obsahuje přední spoiler s kulatými mlhovkami, mračítka předních světel, nástavce prahů, opticky snižující celou karoserii a zlepšující chlazení zadních brzd díky otvorům před zadními podběhy, střešní spoiler nad zadním oknem a výrazný spoiler na víku kufru. Součástí kitu je i difuzor, obklopený čtveřicí kulatých koncovek výfuku o průměru 76 mm. Výfukový systém se sportovními katalyzátory zaručuje rychlejší reakci na pohyb plynu a hlavně skvělý zvuk.

Pokud jde o řadový šestiválec 3,2 litru s výkonem 252 kW, Hamann nabízí buď pouhé odstranění omezovače, což se projeví zvýšením nejvyšší rychlosti z 250 na 273 km/h, nebo přeprogramování řídící jednotky, resultující nárůstem výkonu o 11 kW a točivého momentu o 20 Nm. Potom dosahuje Z4 M rychlosti 275 km/h.

Hamann kompletně upravil nastavení podvozku a přidal nové odpružení, které snižuje světlou výšku o 25 mm. Pokud jde o kola, zákazníci mohou vybírat ze dvou možností. Vícedílná pětipaprsková kola PG3, která jsou k mání v průměrech 19 a 20 palců, nebo jednodílná Anniversary I ve stejných rozměrech. Standardní skvělé brzdy, původem z BMW M3 CSL, byly vyměněny za ještě výkonnější.

Pro sportovní interiér je připravena obligátní sada doplňků, jako například exkluzivní koberečky s logem Hamann, madlo ruční brzdy a hlavice řadicí páky z hliníku, hliníkové kryty pedálů nebo karbonová sada na přístrojovou desku a dveře. Hamann navíc vyhověl okruhovým nadšencům a kabinu vybavil bezpečnostní klecí, anatomickými sedadly od světoznámé firmy Recaro a vícebodovými bezpečnostními pásy.

Roman Daněk
Diskuze (7)