Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hammondův nový pořad o renovacích aut má první upoutávku. A premiéra bude brzy!

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Známý moderátor Richard Hammond se brzy ukáže v novém pořadu. Věnovat se bude zejména renovacím klasických automobilů.

Show, která nese jméno Richard Hammond’s Workshop (Dílna Richarda Hammonda), bude vysílat stanice Discovery+. Premiérový díl jde ven 18. října.

Jestli se na Hammondův nový pořad těšíte, můžete si zatím zkrátit čekání zhlédnutím první upoutávky. Ta se objevila na YouTube profilu slavného moderátora.

Pořad by měl mít formát reality show a dění se bude točit nejen kolem samotných renovací, ale také obecně kolem Hammondova byznysu v tomto oboru. Hammond totiž kvůli renovacím založil firmu, pro níž vybral jméno The Smallest Cog (což znamená "nejmenší ozubené kolo", ale pokud ovládáte angličtinu, určitě vám došlo, že jde také o slovní hříčku pracující s velice podobnou výslovností slov "cog" a "cock"). Jeho ambicí je rozjet skutečný byznys orientovaný na renovace veteránů.

"Strávil jsem 25 let kritikou aut jiných lidí, teď chci ukázat vlastní práci. Můj dědeček byl karosář, kdoví, možná jsem zdědil část jeho dovedností. Jedná se o skutečný obchod, skutečný projekt," tvrdí Hammond.

Kromě něj budou mít důležité role Neil a Anthony Greenhousovi, specialisté na opravy a renovace. Tahle dvojice - otec a syn - už Richardovi v minulosti dala dohromady několik aut, naposledy se postarala o renovaci jeho Jaguaru XK150.

Že by nemuselo jít jen o televizní show, ale i seriózní podnikání, naznačuje také skutečnost, že se Hammond rozhodl prodat několik aut a motorek z vlastní sbírky, aby měl dostatek finančních prostředků na rozjezd dílny.

V září se v aukci zbavil strojů jako Bentley S2 z roku 1959, Porsche 911T z roku 1969 nebo Lotus Esprit Sport 350 z roku 1999. Za pět motorek a tři vozy Hammond dostal 230 tisíc liber, v přepočtu asi 6,9 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme