Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harley-Davidson letos propustí dalších 500 zaměstnanců

Diskuze (5)

Americký výrobce motocyklů Harley-Davidson v letošním roce propustí dalších 500 zaměstnanců v rámci snahy nového generálního ředitele Jochena Zeitze o zlepšení hospodářských výsledků podniku.

Firma, která  podle svých internetových stránek po celém světě zaměstnává více než 6000 lidí, se již několik let potýká s klesajícím prodejem ve Spojených státech, které jsou jejím největším trhem. Tradiční zákazníci stárnou a firmě se nedaří přilákat dostatek nových mladých motorkářů.

Poptávku po motocyklech Harley-Davidson nyní navíc podkopová koronavirová krize. Společnost v reakci na slabý prodej omezila produkci, což již minulý měsíc vedlo ke zrušení 140 pracovních míst v továrnách v Pensylvánii a ve Wisconsinu.

Firma dnes rovněž oznámila, že v rámci reorganizace s okamžitou platností opustí funkci finanční ředitel John Olin. Jeho post prozatímně převezme viceprezident podniku Darrell Thomas.

Zeitz, který se do čela společnosti Harley-Davidson postavil letos v únoru, si získal uznání díky úspěšné restrukturalizaci německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Puma. Jeho cílem je přeměnit Harley-Davidson ve štíhlejší a pružnější podnik a soustředit se na jeho silné stránky a rentabilní trhy.

"Významné změny jsou nevyhnutelné. Musíme se vydat novými směry," uvedl Zeitz. Dnes oznámená opatření podle firmy vytvoří základy pro pětiletý strategický plán, jehož prezentace se očekává ve čtvrtém čtvrtletí, napsala agentura Reuters.

Diskuze (5)

Doporučujeme

12. 7. 2020 09:24
Re: Pro mladé
Já bych teda ze své zkušenosti řekl, že cena servisu je vyšší než u mercedesu.
12. 7. 2020 02:26
jo jasne
Tak buell forever sis urcite koupil novy. Leda tak na konci, kdyz se vyprodavali sklady. No a forever majstro uz to zabalil, protoze forever se to neprodavalo a kazdej radsi japonskou rejzi ze jo. Forever tak v diskuzi, ale jinak plechova cedule v garazi buell forever a nahradni dily podle cisla jestli forver nahodou nejsou stejny s hd
Avatar - SKAY
11. 7. 2020 23:24
Re: Pro mladé
JA na klasiku moc nesem ale souhlasím stebou. Dyny je skoda Ten el bazmek je ale fajn sice dojezd nic moc ale mě na kafe by stačil ale Hd se ma klepat a vrčet. Bohužel cena je uplne mimo vesmir i v USA .
S napětím čekam na Bronx , snad to bude podvozkově Ok ,ale to zas bude cena jak daji přes 420 tak jdu do něceho jako MV Duc. Ktm... :yes: A tím umě HD kapitola ,bohužel skončí ale doufam že ne. cena servisu jak u mercedesu..
Avatar - CHerokee
11. 7. 2020 22:08
Re: Pro mladé
Bohužel. A nedivím se vzhledem k tomu, co nabízejí na showroomech a za kolik a na kolik pak vyjde servis. No hlavně, že zrušili Dynu a mají v nabídce elektroplečku. A ani jeden klasický chopper.
Avatar - SKAY
11. 7. 2020 14:56
Pro mladé
To bylo plánu jak chcou zaujmout mladou klientelu nové modely ,elektrika ,ale ty ceny. Avětšina raději jizdně lepší a levnejší rejží....
Buell forever:-)