Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Heico Volvo C70 – kupécabrio v plné síle

Miroslav Kudělka
Diskuze (4)
S příchodem nového modelu Volvo C70 přichází největší úpravce švédských vozů Heico Sportiv s prvními úpravami podvozku i motoru.

S příchodem nového modelu Volvo C70 přichází největší úpravce švédských vozů Heico Sportiv s prvními úpravami podvozku i motoru.

Volvo C70 sice ještě teprve naskočí na cestu k prvním zákazníkům, ale Ti kteří si jej odvezou jako první již mohou plánovat první vylepšování vlastností svého miláčka. Nejjednodušším, ale také nejefektnějším doplňkem jsou kola z lehkých slitin. Heico Sportiv nabízí kola dvou velikostí 8Jx18“ a 8,5Jx20“ a ve dvou druzích povrchové úpravy – hliník a grafit. S jejich rozměrem byly sladěny jak alternativní tvrdší pružiny, tak i kompletní pružiny s tlumiči umožňující výškové nastavení. Premiéru si v novince odbývají také nově vyvinuté čtyřpístkové kotoučové brzdy na přední nápravu. Modré třmeny svírají přes sportovní brzdové destičky kotouče o průměru 320 mm a tlakovou kapalinu jim dodávají hadičky s nerezovým opletem.

Poprvé na vozech Volvo se objeví také přídavné světlomety natáčející se do směru jízdy. Tuto funkci přebírají mlhovky, které se natáčejí při aktivaci směrovek. Současným vrcholem nabídky úprav je přeprogramování řídící jednotky pětiválcového motoru T5 Turbo, které přináší 30 koní výkonu, celkem tedy 184 kW (250 k) a 40 Nm na plných 360 Nm. Také pro připravovaný diesel D5 je k dispozici úprava řídící jednotky přidávající 25 koní na 150 kW (205 k) a 50 Nm na kulatých 400 Nm.

Miroslav Kudělka
Diskuze (4)