Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hellraiser je pořádně omlazený Charger s karbonovou karoserií a 1000koňovým osmiválcem

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Specialisté ze společnosti SpeedKore představili další jedinečné auto. Tentokrát si vzali do parády Dodge Charger z roku 1970.

Výsledek dostal jméno Hellraiser, což se dá do češtiny přeložit jako potížista nebo výtržník. A jde o celkem příznačné označení, parametry tohoto vozu jsou totiž působivé.

Restomod dostal kompresorem přeplňovaný sedmilitrový osmiválec Hellephant, tedy motor, který vznikl právě pro podobné projekty. Mopar, dceřiná firma koncernu FCA, ho nabízí samostatně s tím, že zákaznici ho mohou relativně snadno nacpat pod kapotu prakticky každého vozu značek Dodge, Chrysler nebo Plymouth vyrobeného před rokem 1976.

Pohled na parametry motoru Hellephant budí respekt i obdiv: výkon dosahuje 746 kW (1014 koní), točivý moment pak 1.288 N.m.

A právě tahle strojovna pohání Charger od SpeedKore. Hellephant je spojený s osmistupňovou automatickou převodovkou od ZF. Tvůrce vozu dodal ještě vlastní výfukový systém.

Zajímavě společnost SpeedKore přistoupila také ke karoserii. Na zakázkovém rámu, který si firma také vyrobila sama, je položena karoserie tvořená panely z uhlíkových vláken. Tvary a proporce ovšem přesně kopírují vzhled Chargeru z roku 1970.

Restomod dále dostal například originálně řešený podvozek s nastavitelnými tlumiči, brzdy Brembo, kola od GRE a pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme