Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Henrik Fisker omylem poodhalil připravovaný elektrický pick-up

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Henrik Fisker, známý automobilový designér a podnikatel, údajně nechtěně zveřejnil snímek připravovaného elektrického pick-upu a spolu s ním i jeho jméno.

Fisker se sice v současnosti soustředí na své elektrické SUV Ocean, jehož prototyp se veřejnosti poprvé představil na počátku ledna roku 2020 během veletrhu CES 2020 (Consumer Electronics Show) v Las Vegas, ale zakladatel značky údajně zcela neplánovaně odhalil i připravovaný pick-up.

Henrik Fisker totiž prostřednictvím jednoho příspěvku na Twitteru zveřejnil snímek zadních partií připravovaného elektrického pick-upu. Tento záběr odhalil poměrně ostře řezané linie, navazující svým stylem na SUV Ocean a spolu s nimi i označení modelu, které zní Alaska.

Zveřejnění snímku bylo údajně omylem a příspěvek byl z Twitteru smazán. Než k tomu došlo, pořídil magazín Car and Driver screenshot. Samotný Henrik Fisker za chybu na Twitteru omluvil.

Mluvčí značky Fisker v prohlášení pro Car and Driver uvedl, že nemůže potvrdit model a jeho jméno, které bylo na snímku, ale může potvrdit, že společnost pracuje na modulární platformě pro elektromobily, na níž může vzniknout několik různých modelů.

V případě pick-upu lze připomenout, že Henrik Fisker již v létě roku 2019 potvrdil, že na základech tehdy ještě tajemstvím zahaleného SUV Ocean mají vzniknout dva další modely. Právě jedním z nich se má stát pick-up s čistě elektrickým pohonem.

Zdroj: Car and Driver, Henrik Fisker Twitter

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
14. 2. 2020 02:27
Kolikáté auto už Fisker představuje?
Tentokrát zcela zbytečný elektrovehykl.
13. 2. 2020 15:20
takhle se dělá reklama
omylem to dá na web, omylem se to objeví jako obrázek na fotce přístrojovky, nebo se to omylem prohání někde po dálnici a nebo si to omylem někdo vyfotí s odkrytou plachtou... :yes:
Avatar - KANKUNEN
13. 2. 2020 14:22
Co to bude?
pračka na prachy?