Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hesketh Valiant SC má dva válce, kompresor, přes 210 koní a jen dvě kola (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Britská značka Hesketh Motorcycles oživuje slavné jméno závodní stáje a výrobce motocyklů za pomoci exkluzivních strojů stavěných v malých sériích. Aktuální špičkou její nabídky je Valiant SC.

Fanoušci motoristického sportu mají jméno Hesketh spojeno především se světem monopostů F1, v němž se soukromý tým britského šlechtice Alexandra Hesketha, jehož hlavní hvězdou byl až do přestupu ke stáji McLaren James Hunt, pohyboval v letech 1973 až 1978.

Hesketh se po neúspěchu své závodní stáje rozhodl na počátku osmdesátých let oživit upadající slávu britského motocyklového průmyslu, ale ani tento plán se zcela nevydařil.

Hesketh V1000 s litrovým dvouválcem měl svými výkony i exkluzivitou navázat na slavné stroje značky Vincent, ale jejich věhlasu nikdy nedosáhl a bylo vyrobeno jen 130 exemplářů, které v roce 1983 doplnila série 50 strojů Hesketh Vampire, která prakticky identickou techniku ukrýval pod rozměrnou kapotáží.

Motocykly Hesketh se měly stát jednou z mnoha epizod v historii, ale Mick Broom se rozhodl, že je oživí a od původního zakladatele odkoupil práva na značku Hesketh Motorcycle, kterou plně resuscitoval v roce 2014, kdy byl představen první zcela nový stroj. Tento motocykl pojmenovaný Hesketh 24 byl inspirován startovním číslem monopostu, s nímž startoval James Hunt a vznikl právě v tomto počtu exemplářů.

Hesketh 24 ovšem nezůstal osamělým projektem a dočkal se následovníků. Nejextrémnějším z nich je aktuálně stroj pojmenovaný Hesketh Valiant SC, který na něj navazuje designem i technikou.

Základem britské speciality je rám z chromovaných ocelových trubek, v němž je uložen vzduchem chlazený vidlicový dvouválec americké značky S&S, která je mimochodem dodavatelem pohonné jednotky i pro Morgan 3 Wheeler.

Mohutný motor o objemu 2100 cm3 je doplněn o kompresor značky Rotrex a díky specialistům z TTS Performance disponuje výkonem 157 kW (213 k) při 5500 min-1 a točivým momentem 295 N.m při 3000 min-1. Tyto hodnoty míří na zadní kolo prostřednictvím šestistupňové převodovky Baker a řetězu.

Podvozek stroje se suchou hmotností 239 kg disponuje komponenty odpružení značek Öhlins a K-Tech, zatímco brzdy, využívají vpředu 12pístkové třmeny z vlastní produkce Hesketh Motorcycles a vzadu čtyřpístkový třmen Beringer.

Hesketh uvádí, že první stroje Valiant SC budou pro zákazníky připraveny v létě letošního roku. Cena tohoto extrémní motocyklu je pak stanovena na 50.000 britských liber (zhruba 1.560.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
19. 3. 2017 10:07
Re: Hmm, tak to jo!
Pomocí kompresoru dostat z dvoulitru 210 koní, zatímco konkurence to dokáže z atmosférického litru, to vypadá jako americká škola:)
18. 3. 2017 19:16
Re: Hmm, tak to jo!
Přesně to jsem chtěl napsat. :yes:
Avatar - CHerokee
18. 3. 2017 18:15
Hmm, tak to jo!
krásný a šílený stroj v jednom!