Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Historii závodění připomíná nové muzeum při okruhu Fuji Speedway

Filip Melich
Diskuze (0)

V rámci okruhu Fuji International Speedway se otevírá nové muzeum motorsportu, které pokrývá zhruba 130 let závodění. Z kavárny je vidět na okruh.

Říká se, že automobilové závodění začalo v okamžiku, kdy bylo postaveno druhé auto. Také se říká, že první oficiální závody měly za úkol ukázat, jestli je lepší pro pohon automobilu použít spalovací motor, páru nebo elektřinu. Nepopiratelné je, že motorsport je místem, kde se testuje řada technologických inovací, které se později dostanou také do silničních vozů.

Historii závodění v rozsahu zhruba 130 let připomíná nově otevírané muzeum motorsportu, které se nachází při okruhu Fuji International Speedway na úpatí hory Fudži. Muzeum si dalo za úkol představit vzrušující historii vývoje motorsportu, a jakým způsobem ovlivnil evoluci aut. Stotřicetiletá historie je prezentována prostřednictvím čtyřiceti významných závodních vozů z celého světa a příběhů lidí, kteří měli na motorsport největší vliv.

V muzeu je možné povšimnout si tří hlavních témat. Prvním z nich je přesun od skutečných koní ke koním pod kapotou, samotný vznik motorsportu a novinky, které soupeření přineslo automobilovému světu. Druhým tématem je rozličnost motorsportu (od vytrvalostních závodů po rallye), japonská účast v závodním světě a vliv, jaký mají závodní speciály na produkční vozy. Třetím tématem je aktuální přerod motoristického světa, související testování nových technologií pohonu (elektřina, vodík, syntetická paliva atd.) prostřednictvím závodů a budoucnost motorismu jako takového.

Součástí třetího podlaží muzea je také terasa s obchůdkem a kavárnou, která poskytuje panoramatický výhled na Fuji International Speedway. První rok po otevření bude muzeum navíc otevřeno každý den, a to i o víkendech a svátcích.

Vstup do muzea je možné rezervovat předem on-line, přičemž návštěvníci s předchozí rezervací mají zajištěn přednostní vstup. Dospělou osobu jedna vstupenka na všední den přijde na 1.800 japonských jenů (cca 311 korun) při nákupu na místě. Při rezervaci lístku on-line je cena 1.600 jenů (cca 276 korun). Vstup o víkendu či svátcích je o 200 jenů (cca 35 korun) dražší.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme