Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hlavní inženýr Lotusu míří k Aston Martinu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Jeden z nejlepších ladičů podvozků současnosti Matt Becker opouští svou pozici u značky Lotus a je na cestě do služeb Aston Martinu.

Matt Becker je jméno muže, který posledních šestadvacet let stál za laděním podvozků prakticky všech v té době vyvíjených modelů značky Lotus.

Nyní končí a odchází ze své pozice Hlavního inženýra vývoje a testování u Lotusu, aby se od 5. ledna roku 2015 stal Hlavním inženýrem VAE (Vehicle Attribute Engineering) v automobilce Aston Martin.

Jméno Becker je přitom se značkou Lotus spojeno od roku 1966. Tehdy se totiž posilou týmu Colina Chapmana stal Roger Becker, který se do roku 2010 podílel na vývoji všech Lotusů od Elanu až po Evoru a mimo jiné řídil v roce 1976 Lotus Esprit při natáčení honičky pro bondovku Agent, který mne miloval, v níž se bílé kupé promění v ponorku.

Syn Rogera Beckera, Matt nastoupil k Lotusu v roce 1988 a rovněž se stal specialistou na ladění podvozků, který se umí posadit za volant, což nejednou dokázal při testování a v oficiálních spotech značky, jako například při uvedení Evory S ISP.

Ve své nové pozici bude mít Matt Becker u Aston Martinu na starosti především dynamiku, hluk, vibrace a tuhost, aerodynamiku a odolnost vozidel. Očekává se, že jeho příchod se velmi pozitivně projeví již na jízdních vlastnostech nové generace modelové řady DB9, jíž se máme dočkat v roce 2016.

Aston Martin.auto.cz: Vše o značce Aston Martin na auto.cz

Uvolněné místo u Lotusu má obsadit Dave Marler, který pro tuto značku pracuje již sedmnáct let a jeho pobočníkem se má stát Gavan Kershaw ze závodního oddělení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)