Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hledáte motor do svého automobilového projektu? Co takhle desetiválec z Audi R8?

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Na tuto nabídku čekají lidé, kteří chtějí do svého vozu dostat opravdu legendární motor. V tomto případě si ale budou muset připravit hodně peněz.

Spojení Audi R8 a motoru V10 se brzy stane minulostí - 5,2litrový atmosférický motor V10 se v supersportu z Ingolstadtu rozloučí speciální limitovanou edicí o počtu 333 kusů. Nástupce modelu R8? Nechceme vás zcela rozhodit, takže pouze stručně - bude mít zcela nové jméno a bude elektrický.

Video se připravuje ...

Dříve, než čas zahladí stopy historicky prvního modelu značky s motorem uprostřed, pojďme se krátce podívat na jeho historii. První generace se představila na Pařížském autosalonu v roce 2006, zatímco ta druhá dorazila o devět let později, s jejím koncem se pak počítá v příštím roce. 

Právě z první generace Audi R8 GT V10 quattro z roku 2012 je k dispozici na eBayi atmosférický 5,2litrový desetiválcový motor, který mimo jiné našel své místo také v koncernovém příbuzném supersportu Lamborghini Gallardo. To snad, pokud by se nový majitel chtěl chlubit tím, že má motor z Lamborghini. V tom případě stačí z motoru sejmout loga čtyř kruhů.

Motor má za sebou 32.436 kilometrů, a jelikož pochází z výkonnější verze R8 GT, jeho výkon je naladěn na 560 koní, točivý moment dosahuje 540 Nm. Počet najetých kilometrů odpovídá menšímu opotřebení, mezi které patří poškození levého držáku motoru.

Motor se nachází u prodejce v americkém Phoenixu. Za ikonickou desetiválcovou jednotku požaduje 30 tisíc dolarů (760 tisíc korun). Je to přemrštěné? Prodejce už dokonce v jednu chvíli cenu snížil na 27 tisíc dolarů, aby ji však poté navýšil zpátky na původních 30 tisíc dolarů.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme