Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Accord Coupe 2016: Omlazení pro americké gétéčko

Michal Fokt
Diskuze (77)
Diodové světlomety, agresivně stylizované blatníky a úpravy podvozku a řízení – to jsou hlavní změny, provedené v rámci faceliftu kupé Accord.

Není v Americe mnoho značek, které mají tradičně v nabídce kupé v kompaktní třídě i v midsize segmentu. Honda mezi ně patří a letos u této prestižní karosářské verze modelu Accord dochází k modernizaci, která přináší vizuální i technické změny.

Facelift Accordu Coupe přichází jen pár dní po představení inovovaného sedanu Accord, rozsah změn je však větší, což souvisí se sportovnější orientací dvoudveřového modelu. I kupé dostalo futuristicky působící diodové světlomety, opticky propojené nově tvarovanou lamelou masky chladiče. Přídi dále přidává na agresivitě nový přední nárazník se spoustou ostrých hran.

Záď dostala novou optiku svítilen a taktéž dramatičtější nárazník s aerodynamickou svislou odtrhovou hranou, vyobrazená vrcholná verze Touring se navíc pyšní velkými 19“ koly. Kupé lze také objednat se dvěma laky, které nelze mít u sedanu Accord - Still Night Pearl a Deep Blue Opal Metallic. Interiér má nové dekory v černém piano laku, případně zdobení, evokující kov a změnila se grafika přístrojů v kapličce. Kupé dostává též nové naladění šasi a posilovače řízení, mechanické adaptivní tlumiče Amplitude Reactive Dampers, hydraulické silentbloky na pomocném rámu a větší brzdy.

Po stránce motorizací se nic nezměnilo, základem je i nadále čtyřválec 2.4 DOHC i-VTEC Earth Dreams se 138 kW a možností volby mezi 6MT a CVT, V6 3.5 SOHC i-VTEC má 207 kW a ve verzi se šestistupňovým automatem funkci VCM pro vypínání poloviny válců. Šestiválec lze v Accord Coupe však mít i s manuální šestistupňovou převodovkou.

Michal Fokt
Diskuze (77)
Avatar - TeeJay
11. 8. 2015 12:40
Re: hon da
Jasně.

...přiblížili, ...skoro, ....až na, ....kompromis.

O tom jsem psal. Nejhorší, co se může stát je, když se snažíme udělat něco, co vyhoví většině.
Avatar - iudex
11. 8. 2015 12:23
Re: hon da
Nemôžeš to zúžiť čisto na siluetu. Ale i keby sme sa bavili len o tom, realita je taká, že dnešné 4-dverové kupé (akokoľvek ten výraz nemám rád) sa posunuli silne k líniám klasického kupé: [odkaz]
Samozrejme rozdiel tam stále je (musí byť, kvôli ďalšiemu páru dverí), ale už je dosť malý na to, aby dizajn (profil) odrádzal od kúpy štvordverového auta. Skrátka a dobre tým, že automobilky skĺbením sedanu a kupé vytvorili asi optimálny kompromis atraktívneho dizajnu kupé a praktickosti sedanu dosť zobrali vietor z plachiet klasickým kupéčkam, ktoré tým stratili svoj hlavný argument proti sedanom.
Avatar - TeeJay
11. 8. 2015 12:10
Re: hon da
Tak to je smutné, že ho nevidíš.

Navíc tedy úplně nerozumím tomu, proč linkuješ předoboční fotky v diskuzi o tvarech kupé a "kupé", kde jde o siluetu. A promiň, prémie neprémie, tohle [odkaz] se prostě s klasickým kupé rovnat nemůže a to ani s tím japonským póvlovým [odkaz] . :-|
Avatar - TeeJay
11. 8. 2015 12:03
Re: Lepší směr
Souhlasím, ale to už se posouváme trošku jinam. ;-)
Avatar - lamal
11. 8. 2015 11:51
Re: Lepší směr
jj suhlas... aj ako milovnik jpn vozov, predsa by som len siel odskusat aj D3, pokial by ma jpn presvedcila tak OK, ale neslo by to len tak na zaklade fandu