Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Accord, Jazz EV a platforma nového plug-in hybridu v Ženevě

David Bureš
Diskuze (1)
Vedle modernizovaného Accordu Honda v Ženevě představí svoji ekologickou budoucnost.

Honda na ženevském autosalonu představí elektromobil na bázi malého modelu Jazz a platformu pro budoucí hybrid střední třídy. Oba koncepty jsou ukázkou programu Hondy nazvaného cesta k nulovým emisím. Střednědobým cílem japonské automobilky je vyrábět elektromobily s palivovými články. Obě vize nám Honda představila už na loňském autosalonu v Los Angeles.

Honda Jazz EV, postavená na základech modelu Jazz, se svým vzhledem podobá elektromobilu, který automobilka začne prodávat v Japonsku a Spojených státech během příštího roku.

Dojezd pětimístného vozu je 160 km, samotný systém tří jízdních režimů byl převzat z hybridního kupé CR-Z. Honda se minulý rok chlubila, že při ekonomickém stylu jízdy se akční rádius oproti sportovnímu prodlouží asi o čtvrtinu.

Vedle elektromobilu bude představen i prototyp dobíjecího stojanu. Jím chce Honda ukázat intuitivnost a jednoduchou infrastrukturu nabíjení elektromobilů.

Honda dále představí novou platformu pro plug-in hybrid střední třídy. Technika nového plug-in hybridu používá dva motory – elektromotor s výkonem až 120 kW a zážehový řadový čtyřválec 2,0 VTEC s Atkinsonovým cyklem. Ten pracuje v kombinaci s bezstupňovou převodovkou E-CVT a pohání přední kola.

Světovou výtavní premiéru si v Ženevě odbude inovovaný Accord, který dostal lehce upravenou karoserii a naftový motor 2,2i-DTEC (110 kW) s minimalizovanými vnitřními třecími ztrátami. Prodej faceliftovaného Accordu začne v obou karosářských variantách (kombi a sedan) v dubnu 2011.

David Bureš
Diskuze (1)
11. 2. 2011 09:28
Accord
super, že je Accord inovovaný, hlavně by to chtělo inovovat prodejní cenu. Nepochopím, jak může tak dobré auto prodejce o tolik předražit. Ani se nedivím,že pak jde každý pro Mondeo nebo Superba.