Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic nové generace byla poprvé vyfocena zcela bez maskování

Ondřej Mára
Diskuze (61)

První snímek Hondy Civic jedenácté generace zcela bez maskování potvrzuje původní informace, podle kterých už by se koncept představený koncem loňského roku neměl výrazně měnit.

Honda Civic nové generace, jejíž oficiální odhalení se očekává v průběhu nadcházejících týdnů, bude bezesporu jednou z nejzajímavějších premiér prvního čtvrtletí tohoto roku. Ostatně jedná se již o jedenáctou generaci jednoho z nejpopulárnějších modelů japonské značky, který byl světu poprvé představen již v roce 1972.

Od té doby prošel Civic nespočtem výrazných designových proměn, jedenáctá generace by však měla být spíše designovou evolucí, jak naznačil koncept představený koncem letošního roku i jíž dříve uniklé fotky z patentových úřadů. Nyní se však můžeme podívat na novinku v celé kráse.

Video se připravuje ...

Na diskusním fóru webových stránek CivicXI se totiž objevila fotka nového Civicu jedenácté generace na ulici a zcela bez maskování, kterou pořídil uživatel s přezdívkou vv16811, sídlící v čínském Pekingu. Snímek sice neoplývá kvalitou ani detaily, jde však o vůbec první pohled na odmaskovaný Civic. Lidé stojící okolo pak pomáhají vytvořit alespoň představu o rozměrech vozu.

Jak už prozradili zástupci značky během premiéry konceptu, Civic jedenácté generace by měl být spíše designovou evolucí, než další revolucí. Oproti desítce tak vůz vypadá vyzráleji a dospěleji, někoho však může mrzet, že ztratil ze své výraznosti a agresivity. Opticky sice vůz může působit nižší a širší, oproti desítce by se však rozměry nijak výrazně měnit neměly.

Všichni jsme samozřejmě zvědaví na nabídku pohonných jednotek, už teď je ale jisté, že hlavní slovo bude mít elektrifikace. Automobilka se totiž již dříve pochlubila plánem, podle kterého chce do konce roku 2022 všechny klíčové evropské modely vybavit elektrifikovaným pohonem. Po hybridním CR-V, Jazzu a novém HR-V by pak měl právě nový Civic završit tento plán.

Na zahraničních trzích se ovšem počítá i s konvenčními pohonnými jednotkami, jako je například čtyřválcový benzínový motor 1.5. V Evropě bychom však neměli zůstat ochuzeni o sportovní verzi Type R, která opět nabídne čistě spalovací motor i manuální převodovku.

Podle spekulací na webu CivicXI by novinka mohla být oficiálně představena v průběhu šanghajského autosalonu, který se bude konat v rozmezí 21. až 28. dubna. Je však možné, že globální premiéra proběhne ještě s předstihem. Na evropské trhy by pak měl nový Civic dorazit před koncem tohoto roku.

Ondřej Mára
Diskuze (61)

Doporučujeme

Avatar - SKAY
23. 3. 2021 22:36
Re: Nadšení střídá zklamání...
Prostoru moc není maximálně litránek 95g co, Ale prý ne.
Avatar - white label
23. 3. 2021 15:12
Re: Parada
https://t.cncenter.cz/…igin-6892098.jpg?…
Tragédie..., babičko, proč máš tak velké zadní lampy. :no:
Avatar - white label
23. 3. 2021 15:07
Re: Boze boze
Neboj, z toho ještě vyroste. Tenhle "kolotočový/garážový" design se líbí hlavně dětem a některým seniorům. Dceři se zase dřív hodně líbila Toyota C-HR, ale už jí to pomalu přešlo. To se časem vytříbí... :-)
Prelude 4G na svou dobu taky moc hezké kupé.
Avatar - white label
23. 3. 2021 15:00
Re: Boze boze
8. g. nejvíc slušela verzi Type-R, bez plexiskla mezi předními světly a pouze s jedním párem dveří vpředu. :yes:
Dodnes vypadá "jedle"...
https://8g.hondaclub.cz/…galerie/main.php?…
Avatar - white label
23. 3. 2021 14:40
Re: Parada
editace