Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic Type R 2018: Bude vypadat takhle?

Michal Fokt
Diskuze (29)
Současný Civic Type R se bude vyrábět jen dva roky a nejspíš krátce poté přijde nová generace. Ta by mohla být velmi podobná této fotomontáži.

Honda vyrábí a prodává sportovní Civic Type R, poprvé v historii značky vybavený přeplňovaným motorem, teprve od léta. Japonci s hot-hatchem dlouho váhali a nakonec se odhodlali až na samém konci životního cyklu pětidveřového hatchbacku. Aktuální Type R se tím bude vyrábět pouze dva roky, někdy v polovině roku 2017 skončí.

Tím ale vzniká zajímavý paradox - CTR se teprve zabydluje v garážích prvních majitelů, zatímco jeho nástupce se už začal testovat. Silně kamuflované prototypy s vytaženými blatníky a obřím křídlem se už prohání do Severní smyčce Nürburgringu a tak lze očekávat, že prodleva mezi ukončením výroby současného Type R a jeho nástupce bude jen malá. Ostrý Civic už má totiž slíbená i Amerika, která začne s X. generací Civicu o dost dříve, než my.

Sedan se už vyrábí, před koncem roku nebo nejpozději zkraje 2016 jej doplní kupé a už v létě příštího roku má nabídku obohatit hatchback z britské továrny, jenž by ale do evropských showroomů měl zamířit až na jaře 2017. S ohledem na avizovaný dvouletý cyklus aktuálního CTR a situaci v USA tedy lze očekávat, že záhy po skončení výroby současné verze začne nabíhat produkce CTR X.

Co můžeme čekat? U Hondy jeden nikdy neví, jistotou ale rozhodně bude motor 2.0 VTEC Turbo s výkonem přes 310 koní a točákem 400 N.m a není ani třeba moc bujné fantazie k tomu, abychom si představili, jak bude vypadat. Honda se netají tím, že sedan, kupé i hatchback budou až po B sloupek karoserie téměř identické, maďarský grafik X-Tomi tedy vzal snímek sedanu a v duchu původního konceptu Civic Coupe (jenž také vyvolal vlnu virtuálního tuningu) sis ním pohrál - zatmavil "čelenku" masky chladiče, nárazníku přidal splitter a výraznější nástavce blatníků a rozšířil prahy a blatníky. Pamatovalo se i na obří kola a křídlo.

Je jisté, že Type R verzi bude mít pouze hatchback, takže profil vozu bude trochu jiný, jinak by ovšem příští ostrá honda mohla vypadat přesně takhle. Líbila by se vám?

Michal Fokt
Diskuze (29)
28. 10. 2015 16:00
Re: vzhlad IX generacie
Co to melete vy dva? Podívejte se na prodejní tabulky mimo ČR. Omezený výkřiky podobnýho stylu nejsou ani směšný ;-)
28. 10. 2015 08:12
Re: vzhlad IX generacie
Souhlas. Cesi si ani neuvedomuji svoji stadnost a prejimani vzoru. Je to na urovni podvedomi, s tim neudelas. Na druhe strane Nemci jsou vyborni obchodnici a vedi, jak se Cechum dostat pod kuzi.
28. 10. 2015 07:10
Re: vzhlad IX generacie
Všichni jsou troubové a ty nám děláš osvětu...hmm Espére, nejsi vůbec domýšlivec :-)
Avatar - white label
28. 10. 2015 01:03
Re: Type R
Jo, vypadá fakt tragikomicky, zvlášť v té bílé... ;-)
27. 10. 2015 19:38
Re: Jedno se musí nechat,
Já jsem na ty X-TOMI, RM Car Design, Rain Prisk Designs a podobné počítačové patlaly už dlouho alergický stejně, jako na klikací články.

Pro mě ztráta času, jedno jako druhé. A ti patlalové - přínos nula.