Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda CR-V na japonském trhu: Nové fotografie

Diskuze (21)
Japonsko je první zemí, která se dočká nové Hondy CR-V. Ještě letos se začne prodávat také v USA, Evropa se dočká příští rok.

Honda zveřejnila kompletní informace o nové CR-V pro domácí trh. Díky tomu si můžeme prohlédnout další sadu fotografií a známe také parametry druhého motoru.

V Japonsku se totiž nespokojí jen s benzinovým 2,4 litrem (japonské označení 24G). Velký čtyřválec pohání všechna kola a dává 138 kW, resp. 222 Nm.

Jeho souputníkem bude v Japonsku dvoulitr 20G. Ten pro změnu pohání jen přední kola, má výkon 110 kW a točivý moment vrcholí hodnotou 191 Nm. Honda u něj na domácím trhu vsadí na spojení s bezestupňovou převodovkou CVT.

Zahájení prodeje v Japonsku se chystá na pátek 2. prosince. Novinka sice měla světovou premiéru v USA na autosalonu v Los Angeles, Američané se ji dočkají ale až s dvoutýdenním zpožděním, a to 15. prosince.

V Evropě by se mělo CR-V předvést v březnu na autosalonu v Ženevě. V nabídce pochopitelně nemůže chybět turbodiesel, benzinové motory budou jeho doplňkem.

Více informací o čtvrté generaci Hondy CR-V najdete v následujícím článku:



Diskuze (21)
Avatar - theolli
19. 8. 2012 13:54
Re: To je strašný pohled
Myslím že tvé tvrzení "terénních Hond" není opodstatněný,to není terénní auto to je SUV a myslím že to splňuje do posledního puntíku!
Teréní je Toyota LC,LR Discovery,MB-G ano tam lze mluvit o terénním autě!
Avatar - theolli
19. 8. 2012 13:48
Re: velmi pekne auto
No jestli to bude taková pecka jako 2.2iCDTi svého času máme se nač těšit,dle článku se Honda snad vzbudila a rozhodla se nám,příznivcům kvality a spolehlivossti dělat zase jen radost! :yes:
Avatar - VL4D
2. 5. 2012 22:42
To je strašný pohled
Už třetí generace CR-V vypadala jako veliký hatchback (moderní SUV) ve srovnání s tou druhou, která byla na první pohled ještě jakž takž auto do terénu. Pochopil bych, kdyby to byl úplně nový model, ale udělat z terénních Hond CR-V tohle? A tahle nejnovější generace, to je opravdu krok zpět :no:

To je to samé jako kdyby Nissan udělal s Patrola taky takový přerostlý hatchback, OK, mně by to nevadilo, ale ať to nazvou třeba Patrolíno, ale ne Patrol jako ten veliký mohutný offroad :yes: Já jsem rád, že Nissan nic takového neudělal... Uvedl jsem jenom takový příklad a divím se, proč Honda udělala z modelové řady CR-V tohle :no:
25. 3. 2012 20:45
Krok späť
U niektorých modelov Hondy mám taký dojem, že novým modelom idú krokom späť... Je to nový Civic, najnovšie aj CR-V.
4. 12. 2011 22:56
Ssangyong
Ssangyong má konkurenci. Díváme se totiž na mimořádně nepovedený vůz. :no: