Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda: Dvě sériové novinky se představí v Los Angeles

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Letošní autosalon v Los Angeles se stane místem světové premiéry čtvrté generace Hondy CR-V a spolu s ní se představí i sériový elektromobil Fit EV.

Japonská automobilka Honda prostřednictvím stručné tiskové zprávy informuje o představení dvojice sériových modelů na letošním Los Angeles Auto Show. Obě novinky mají být odhaleny 16. listopadu.

První z nich je sériové provedení čtvrté generace jednoho z nejlépe prodávaných SUV na severoamerickém trhu. Nová Honda CR-V bude přímo vycházet z konceptu, jehož premiéra se odehrála na Orange County International Auto Show pořádané od 22. do 25. září v Kalifornii.

Druhou novinkou na stánku Hondy bude sériové provedení elektromobilu Fit EV. Ten se zde představil jako koncept již v loňském roce a v Evropě jsme se s ním mohli setkat pod označením Jazz EV na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Loňský koncept Fit EV byl vybaven elektromotorem z FCX Clarity, kterému potřebnou energii poskytovaly lithium-iontové baterie. Plně pětimístný elektromobil podle automobilky dosáhne rychlosti až 145 km/h a na jedno nabití ujede až 160 km. Nabití akumulátorů na plnou kapacitu trvá při použití standardní americké elektrické zásuvky se 120 V méně než 12 hodin, dvojnásobně silná síť jej zkrátí na polovinu.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
28. 10. 2011 11:34
Re: Design CR-V...
Nebude to kvoli 7-miestnemu usporiadaniu sedadiel? Aby tie posledne dva miesta neboli az tak nudzove... no a pri 5-miestnom usporiadani bude slusne velky kufor... :-!
27. 10. 2011 16:15
Design CR-V...
... je celkem slušný a až po zadní dveře se mi auto fakt líbí, ale to jak udělali C sloupek, to je fakt děs. Zadek vypadá opravdu težkopádně a tak nějak se mi to k tomu předku vůbec nehodí. Je hodně vysoký a mohutný + naprosto nevhodný tvar zadního okýnka, no škoda... ;-\
Avatar - kosmonaut
27. 10. 2011 14:23
Honda
Tak jako ty jejich malé popelnice, nebo ufo civic, to mě zas tak moc nebere, ale všechno výš od Hondy je jednoduše paráda. Accord je fantastický a tohle, byť kategorii považuji za celkem zbytečnou, vypadá v konkurenci zdaleka nejlépe. Velké Hondy :yes: