Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Jazz Hybrid: Tichý Jazz bude nejdostupnější hybrid

Diskuze (2)
Po dvou letech od premiéry aktuální generace Hondy Jazz se v Paříži objeví její hybridní verze.

Hybridní pohon pro Hondu Jazz byl avizován už při příchodu aktuální druhé generace městského mikro-MPV v roce 2008. Úprava nejmenšího evropského modelu Hondy pro kombinaci spalovacího motoru a elektromotoru je racionálním krokem – hybridní modely Insight a CR-Z totiž využívají podobnou techniku jako Jazz.

Honda Jazz Hybrid bude mít v době uvedení na trh začátkem roku 2011 hned několik nej. Stane se prvním hybridním modelem v B segmentu, bude nejdostupnějším autem s tímto druhem pohonu a zřejmě i nejúspornější motorizací v modelu Jazz.

Paralelní hybridní systém IMA bude v případě Jazzu tvořit zážehový motor 1,3 i-VTEC, bezestupňová převodovka CVT a mezi ně vložený elektromotor. Tak jako u modelů Civic Hybrid a Insight, i v případě Jazzu se bude jednat o lehký, kompaktní a relativně slabý elektromotor, který bude především pomáhat při akceleraci. Samostatně bude moci auto pohánět jen krátkodobě při nízkých rychlostech.

Od ostatních variant Jazzu se hybrid odliší modrou optikou předních světel, čirými kryty zadních světel, novou maskou chladiče, modifikovanými nárazníky a chromovanou lištou na pátých dveřích. Na výběr budou všechny momentálně dostupné barvy a speciální zelený lak Lime Green metallic.

Bližší technické údaje budou zveřejněny při premiéře na pařížském autosalonu na přelomu září a října.

Diskuze (2)
Avatar - WinDiesel
26. 8. 2010 19:08
Re: Přicházejí pozdě...
:-)
26. 8. 2010 10:55
Přicházejí pozdě...
...Bursík už na nákup vozů pro MŽP nemá vliv...