Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda láká na dvě sportovní auta. Obě budou elektrická

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Honda poodhalila svoje plány pro nejbližší roky. V nich se pořádně opře do elektromobility.

Japonská automobilka chce do roku 2030 představit celkem třicet elektrických modelů, soustředit se přitom hodlá především na tři klíčové trhy: Severní Ameriku, Čínu a Japonsko. Honda plánuje, že právě v roce 2030 bude vyrábět více než dva miliony bateriových vozů ročně.

V případě některých novinek si Japonci pomohou spoluprací s americkým koncernem General Motors, týká se to například SUV Honda Prologue nebo dostupného elektromobilu, který se objeví v roce 2027.

Počítá se ale také se sportovními vozy, jak naznačují obrázky, jimiž automobilka informace o svých plánech v oblasti elektromobility doprovodila. Všimnout si můžeme dvojice sportovně tvarovaných vozů.

Prvním z nich by mohl být nástupce modelu NSX. Hybridní supersport se spalovacím motorem uprostřed je pomalu na cestě do důchodu, ale už od loňského roku se objevují informace, že dostane nástupce - tentokrát ovšem plně elektrického.

Druhý vůz pak svými tvary vypadá spíše jako "gétéčko" než vyloženě supersportovní model. O co by mohlo jít, zatím nevíme. Honda však tvrdí, že oba chystané elektrické sportovní vozy budou k dispozici globálně, dočkat bychom se jich tedy měli i v Evropě.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme