Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda na tokijském autosalonu

Michal Fokt
Diskuze (15)
Japonská sportovní značka chystá na domácí autosalon tři atraktivní studie.

Honda letos sází na trojici konceptů, tvořících dohromady náplň firemního hesla The Power of Dreams, studii sportovního vozu, vodíkového automobilu a modelu pro potřeby rodin.

Pod označením Sports4 Concept se skrývá sportovní sedan atletických proporcí s doširoka vytaženými blatníky, „bicepsy“ na bocích kapoty a výraznou pětiúhelníkovou maskou chladiče. Vzhledem k tomu, že lze do dvou let očekávat modelovou obměnu u Accordu, je velmi pravděpodobné, že takhle nějak bude vypadat jeho nástupce.

Před dvěma lety Honda ukázala poněkud divokou studii vodíkového luxusního vozu Kiwami a zdálo se, že jde jen o výstřel do tmy. Nyní se ale ukazuje, že je temto projekt překvapivě životaschopný, z Kiwami se vyklubal FCX Concept, který má šanci se v krátké době stát druhým (a na rozdíl od současného FCX výrazně praktičtějším) vodíkovým modelem Hondy.

Studie W.O.W vypadá podle prvního snímku jako celkem sympatické lifestylové mini MPV, kam ho ale zařadit? Honda je zatím na informace o této trojici skoupá, je však docela možné, že jde o předobraz nástupce modelu Jazz, který by měl být vystřídán koncem příštího roku.

Michal Fokt
Diskuze (15)