Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda poodhaluje interiér nového HR-V. Staromilce potěší

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Po částečném odhalení zadní části vozu přihodila japonská automobilka i letmý pohled do interiéru.

Začátkem roku ukončila Honda výrobu současné generace populárního crossoveru HR-V, jeho nástupce by se však měl představit již během několika týdnů. A tak není divu, že japonská automobilka začíná pomalu odkrývat karty.

Nedávno například potvrdila, že nová generace HR-V dorazí výhradně v hybridním provedení, které nabídne kombinaci spalovacího motoru a dvou elektromotorů. A nechyběl ani letmý pohled na zadní část vozu, která se evidentně zlehka inspirovala v současnosti populárním trendem SUV kupé.

A co nás čeká v interiéru? Nově zveřejněné snímky odhalují například obrazovku infotainmentu, která lehce vystupuje z palubní desky. Po straně můžeme vidět tlačítka i otočný volič, zajímavý je však i obsah obrazovky. Zdá se totiž, že by nové HR-V mohlo podporovat bezdrátové připojení Apple Car Play.

Pod obrazovkou infotainmentu si můžeme všimnout panelu ovládání ventilace s tradičním otočnými voliči a tlačítky, což jistě potěší nejednoho staromilce mezi námi. Ostatně tohle řešení je beztak nejspolehlivější, nejpohodlnější a nejbezpečnější.

Na dalších snímcích můžeme vidět výškový reproduktor zabudovaný do dveří nebo rozměrné panoramatické střešní okno, které by mohlo sahat až k zadním sedačkám. A pokud nás nešálí zrak, tak sedačky by mohly dostat zajímavé kontrastní lemování.

Premiéra nové generace je naplánována na 18. února, kdy se má představit globální verze modelu. Na domácím japonském trhu se pak nové HR-V bude tradičně nabízet pod označením Vezel, zatímco do USA by s odstupem času měla dorazit speciální verze.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
1. 2. 2021 18:02
Re: Nová doba, Nová doba!
Zbavit ludi fyzicky penazi a ovladat vsetko elektronicky to nebude nahoda.... cely svet niekam speje a.... a raz nam nebodaj odniekial priskrtnu ucty a budeme v haji lebo... lebo uz nam fyzicky neostane vo vrecku ani tych par drobnych...
Avatar - speedfred
1. 2. 2021 12:12
Re: Nová doba, Nová doba!
Asi tak, ja ešte stále ale najradšej nosím po vreckách dengy. Vďaka dobe covidnej ma nútia už platiť kartou a asi aj naučia.
1. 2. 2021 11:31
Re: Nová doba, Nová doba!
Přesně tak. Autor měl místo toho napsat "Příznivci bezpečného ovládání". Staromilec zní zbytečně pejorativně... :-(
Avatar - 3_diamanty
1. 2. 2021 10:50
Re: Nová doba, Nová doba!
To mas tak. Dostavame sa uz do doby ked aj platba kartou je uz trapna a nikoho uz neohuruje a tak treba platit mobilom ked uz chces byt in... inak si staromodny... divny to svet
1. 2. 2021 10:15
Nová doba, Nová doba!
Kdo chce ovládat klimatizaci bez šťoučání v dotykáči ten je staromilec.