Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda představuje vizi nového elektromobilu. Na roztomilý kukuč tentokrát zapomeňte

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Japonská Honda představila na autosalonu v Pekingu další elektrický koncept. Od roztomilé Hondy e se značně liší.

Na mezinárodním autosalonu v Pekingu se Honda pochlubila plug-in hybridním provedením modelu CR-V. Hlavní hvězdou stánku je však elektrický koncept s výmluvným názvem e:concept, jenž na sebe strhává podobnou pozornost, jako dříve vize elektromobilu Honda e (také ve fotogalerii).

Jenže s tímto roztomilým prckem, kterého už jsme mohli vyzkoušet v rámci tradičního redakčního testu, nemá novinka takřka nic společného. Namísto kulatých světlometů vpředu využívá e:concept ke svícení ostře řezané horizontální světlomety propojené vodorovnou linkou, stejně jako vzadu. Poznávacím znamením je velké logo automobilky, dvoudveřové provedení a karoserie ve stylu SUV-kupé.

Video se připravuje ...

Lze předpokládat, že do sériové podoby se vůz ještě upraví, jako tomu bylo v případě Hondy e. Zástupci japonské automobilky nicméně říkají, že novinka naznačuje směr budoucího sériově vyráběného elektromobilu. Jde zároveň o první elektrovůz, který společnost uvede v Číně, kde jsou aktuálně elektromobily velkým tématem a na pekingském autosalonu jich najdeme celou řadu.

Vyjma atraktivního designu chce Honda zaujmout také technologiemi na palubě. Vůz bude vybaven plejádou bezpečnostních a asistenčních systémů včetně vylepšeného rozpoznávání značek a okolních podmínek či predikcí jízdy. Honda říká, že přepracovaný systém umožní bezpečnější přepravu v ještě složitějších a rozmanitějších podmínkách. Demonstrovat schopnosti vozu vybraným čínským zástupcům chce značka ještě před koncem tohoto roku.

Po vzoru Hondy e nebude chybět ani nová generace systému Honda Connect s umělou inteligencí, možností zrcadlení chytrého telefonu či bezdrátových aktualizací. Japonci se sériovou produkcí počítají, zatím nám ale neprozradili, kdy přesně se hotového auta dočkáme a zdali bude dostupný i v Evropě.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - _Karel_
28. 9. 2020 14:29
Pro redakci
Už měsíce většinou neumím napsat příspěvek jako první. Tlačítka " Vstoupit do diskuze" případně "Přidat názor" mě přesměrují na nové přihlášení a z něj následně na hlavní stránku ACZ. Vysírkám na vašich stránkách nebude zřejmě nikdy konec. :no:
28. 9. 2020 14:02
CR-V Plug-in hybrid
Doufam, ze se dozvime vic o PHEV CR-V.

Momentalne je podle me bezkonkurenci RAV-4 plug-in.

https://www.autobild.de/…is-18362825.html

Tak se tesim na konkurenta od Hondy. :yes:
28. 9. 2020 13:55
Cool SUV coupe
Hmm, zajimavy proporce. SUV coupe s dlouhou kapotou. U elektromobilu. Uvidime, jak bude vypadat v serii. Nevidim duvod, proc by se nemela prodavat v Evrope.
Co se tyce Hondy jsem dost neobjektivni.
Libi se mi. :yes:

Ale radeji bych od Hondy videl neco maintreamovejsiho. E je maly a tohle neprakticky a zbytecne vysoky. Ale zase jsou obe cool.
28. 9. 2020 13:34
Re: a existuje vůbec
Existuje.

Treba Honda e?
Nebo tahle Honda?

PS Proc by mel feudal jezdit veteranem?
Avatar - Ada je zase tady
28. 9. 2020 12:17
a existuje vůbec
nějaký pěkný vehikl na baterky? Za 20 let bude v lepším případě vladnoucí feudal jezdit v osmiválcovém dieselovém Mercedesu a kmáni na šlapacím kole. V horším případě tady bude po vládě liberální zelené demokratůry jen radioaktivní pustina. Grrrr.