Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda ve Frankfurtu: Nový Civic a modernizovaný Insight

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)
Japonská automobilka na svém stánku představila ve světové premiéře devátou generaci evropského Civicu. Druhou novinkou byl facelift hybridu Insight.

Honda u nové generace Civicu upustila od UFOdesignu. Exteriér novinky na svého předchůdce odkazuje především siluetou a několika detaily na karoserii.

Vpředu dominuje nová maska chladiče, opticky je propojena s hlavními světly i s nárazníkem. Boční pohled odhalí nově umístěná vnější zpětná zrcátka, poněkud odlišné proporce a tenčí zadní sloupek.

Největší revoluce se odehrála vzadu. Standardní spoiler, který rozděloval lomené okno výklopně stěny, vlastně zůstal na svém místě, ale propojil se s agresivně tvarovanými koncovými světlomety.

V interiéru je nadále digitální rychloměr nahoře v oddělené kapličce. Přístroje před řidičem jsou ovšem tři místo jednoho a kruhové. Z okolí přístrojů zmizely veškeré kruhové ovladače, kokpit působí o něco méně futuristicky. Jiné jsou výdechy ventilace i svislá střední část.

Kromě nové generace Civicu představila Honda na IAA i modernizovaný hybrid Insight. Ten se dočkal úprav na pohonném ústrojí, zavěšení kol i aerodynamice. Design vozu prodělal celou řadu detailních změn.




Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)
19. 9. 2011 21:31
malo miesta nad hlavou
tak som to neska omrkol vo frankfurte. dal sedacku co najnizsie a cuduj sa svete hlavou som sa dotykal stropu :-/ (ked som sa vystrel)
inak na dotyk je interier super a volant este lepsii.
co ma mrzi su motory a chybajuci type-r :-(
Avatar - Choochoo
19. 9. 2011 20:51
Re: :-(
Budou to dle vetsi rozdily nez se ceka, prej je to fakt znat oproti 8G. Uz podle videa je videt, ze se vyrazne vice naklani, tudis se da ocekavat vice komfortu, po kterem se v evrope volalo ;-)
19. 9. 2011 19:43
Re: :-(
My vzali do firmy CR-V bez navi a super.

Jizdni vlastnosti myslel jsem star 8G, zas moc velkej rozdil to nebude
Avatar - Choochoo
19. 9. 2011 19:22
Re: civime na civica
Neni dulezite odkud, ale jestli fakt bude a to zjistime az 2013,2014 ;-)
Tomu kombi verim. Z 8G by neslo, pac je to vajicko, zadek by se musel cely zmenit, u 9G je tomu dost jinak a problem by s tim asi byt nemel. Tak uvidime jestli si to nekdo nerozmysli a doufam ze ne ;-)
O 160 konich a male nafte jsem zaslechl neco uz minuly rok, ze snad. Ted prej uz jsou oba motory hotovy, tak uvidime, kdy prijdou. Nevim ale na co se ceka >:D.
Hybrid by mel snad take byt, ale to uz se snad psalo a nejak to jde mimo me, takze jestli je to pravda nevim ;-)
19. 9. 2011 18:16
Re: :-(
design je pecka, ale to je vec nazoru...na chovani na silnici si musime pockat.

Pokud je ta navigace tak o nicem jak rika....tak idelne vzit auto bez navi....zlodejicky nemusim...