Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hummer EV dostal obytnou nástavbu EarthCruiser. Vypadá božsky a má super výbavu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Specialista na obytné vozy a jejich kempovací úpravy si vzal do parády nový elektrický GMC Hummer EV, výsledek je skutečně působivý.

Společnost EarthCruiser se během právě probíhajícího veletrhu Overland Expo Mountain West v coloradském Lovelandu pochlubila působivou obytnou úpravou elektrického GMC Hummer EV, která vznikala ve spolupráci s automobilkou. Díky integraci vestavby do sofistikovaného šasi tak vznikla úprava, která nabízí maximální komfort a působivé technologie prakticky kdekoliv.

Základem úpravy je karbonová nástavba, která byla integrována do karoserie elektrického offroadu. Nástavba je vybavena solárními panely o výkonu 605 wattů v kombinaci s 12V lithium-ion baterií o kapacitě 6 kW. Palubní systém by tak měl vydržet v provozu až kolem týdnu bez nutnosti připojení k síti a bez vysávání baterie pohonného systému.

Video se připravuje ...

Vestavba přitom slibuje patřičný komfort prakticky za jakéhokoliv počasí. Střešní stan je vybaven třívrstvou látkou, která by měla zajistit patřičnou izolaci. Nechybí však ani okna vybavená moskytiérou pro parádní výhledy a přísun čerstvého vzduchu.

Paluba s jednoduchým a vzdušným designem pak nabízí prakticky vše, co si lze na cestách přát. Nechybí chladnička, mrazák, 12V zásuvky, dřez, varná deska, úložné prostory či mobilní toaleta. Ovládání příslušenství v nástavbě usnadňuje 7palcová barevná dotyková obrazovka, v přední části pak vidíme komfortní dvoulůžkovou postel.

Součástí kabiny je také nádrž na cca 51 litrů čisté vody a 26 litrů vody odpadní. Pohodlný pohyb zajistí výška střechy 203 cm, nad postelí pak stále zbývá dostatečných 89 cm. Interiér i exteriér je navíc vybaven praktickým osvětlením a nechybí ani externí úložné prostory v podobě naznačených kufrů na bocích.

Úprava elektrického Hummeru EV na obytný speciál EarthCruiser by podle kolegů z Motor1 měla být dostupná během příštího roku, cenu ale výrobce nezmínil. Při samotné ceně elektrického Hummeru ale jistě nepůjde o žádnou lacinou srandu.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme