Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní Ford Bronco poodhaluje parametry, zamíří i do Evropy?

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Podle neoficiálních informací se dočkáme šestiválce v kombinaci s elektromotorem, který využívá i v Evropě dostupný hybridní Ford Explorer.

Nový Ford Bronco byl představen pouze s konvenčními spalovacími motory, bývalý ředitel značky Jim Hackett však již v minulém roce potvrdil, že se dočkáme i elektrifikované verze. Její vývoj pak před pár týdny připomnělo video, ve kterém se na chvíli objevil přístrojový štít s informacemi o elektrické pohonné soustavě.

Tou dobou se na internetu vyskytovala řada spekulací o podobě hybridní pohonné soustavy nového Bronca, více světla však do situace až nyní vnesl web TFL Cars, který zveřejnil informace získané od jednoho z insiderů pracujících na projektu. Informace tak sice nejsou oficiální, přesto jde zatím o to nejlepší, co máme k dispozici.

Podle zdroje TFL Car by mělo být hybridní Bronco osazeno desetistupňovou modulární hybridní převodovkou, která má být spojena s 3.0 litrovým šestiválcem EcoBoost. Tuto motorizaci přitom Ford využívá již v několika modelech (Explorer, Lincoln Aviator nebo Continental), kde je naladěna na výkon v rozsahu cca 261 kW až 368 kW (355 k až 500 k). Nejsilnější verzí je přitom osazen plug-in hybridní Lincoln Aviator.

Video se připravuje ...

Ať už ale bude naladění samotného 3.0 litrového šestiválce jakékoliv, podle zákulisních informací by měl být spojen s elektromotorem o výkonu cca 35 kW (cca 48 k). Stejný elektromotor přitom již v současnosti využívá Ford Explorer Hybrid (nabízený i v Evropě) a do budoucna by se ho měl dočkat i Ford F-150 Hybrid.

Pokud by se přitom Ford rozhodl naladit hybridní Bronco na výkon hybridního Exploreru (kombinovaný výkon 336 kW/457 k, 825 N.m), existuje malá šance, že bychom se ho mohli dočkat i na evropských trzích. Emise CO2 hybridního Exploreru se totiž pohybují na úrovni 71 g/km (dle WLTP), díky čemuž plní i přísné emisní normy Euro 6.2.

Hybridní Bronco by se navíc na evropských trzích mohlo směle utkat s dalšími hybridními konkurenty určenými do náročnějšího terénu. Již brzy bychom se totiž měli dočkat představení elektrifikovaného Jeepu Wrangler 4xe PHEV, poháněného elektrifikovaným 3.6 litrovým šestiválcem Pentastar, a elektrifikaci se nevyhne ani nový Land Rover Defender.

Na rozdíl od dvojice výše zmíněných konkurentů si však na elektrifikované Bronco budeme muset počkat o něco déle. Podle informací TFL Car se totiž představení nového Bronca Hybrid dočkáme až v průběhu příštího roku.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - palix
13. 8. 2020 21:43
Bronco - Defender
V poslednom čase sa začali vyrábať veľmi zaujímavé "offroadové" autá. Sú také nádherné, že si to kúpi aj človek, ktorý to vôbec nepotrebuje. Začnem novým Suzuki Jimny, Defender, Bronco...
SUV nepotrebujem, ale v prípade žeby som prehadzoval zbytočné peniaze vidlami, by som si isto nejaké také auto (Defender, Bronco) kúpil, aj keď ho naozaj vôbec nepotrebujem :). Ale nejaký dôvod by som si našiel :).