Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Bronco dostane i hybrid, prozradilo ho video

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Nové Bronco je sice na první pohled starosvětským drsňákem, pod jeho kapotu se ale nastěhuje i elektrifikovaná pohonná jednotka.

Ford představil dlouho očekávanou šestou generace modelu Bronco se dvěma čistě benzínovými pohonnými jednotkami. Základem je 2.3 litrový čtyřválec Ecoboost, který doplní 2.7 litrový přeplňovaný vidlicový šestiválec.

Automobilka prozatím o dalších motorizacích mlčí, my už ale víme, že do budoucna se dočkáme i hybridu. Jeho existenci totiž odhalilo video zveřejněné na YouTube kanálu Input Magazine, které mapuje digitální přístrojový štít, jeho funkce a různé režimy zobrazení.

Na jedné z obrazovek se přitom objeví ukazatel s popiskem EV Coaching, což jasně naznačuje, že vozidlo již muselo být testováno a vyvíjeno s ohledem na budoucí využití hybridní pohonné jednotky. Ostatně odpovídalo by to dlouhodobým plánům automobilky na elektrifikaci důležitých modelů.

Web AutoEvolution totiž připomněl přepis z výročního setkání akcionářů automobilky Ford za rok 2019, kde je citován přímo CEO společnosti Jim Hackett: „Přidáváme hybridní elektrifikaci k velkoobjemovým ziskovým vozidlům, jako je Explorer a nové vzrušující Bronco.

Zatím není jisté, jakou formu hybridního pohonu Bronco dostane a kdy bude představeno, americká média už ale nabízejí svoje odhady. Například web AutoEvolution odhaduje, že půjde o plug-in hybridní verzi pohonu. Ford by totiž mohly využít 3.0 litrovou V6 PHEV, kterou v současnosti nabízí v modelech Explorer Plug-in a Lincoln Aviator Grand Touring.

Třílitrový dvakrát přeplňovaný vidlicový šestiválec v kombinaci s elektromotorem přitom nabízí kombinovaný výkon 450 koní/840 N.m pod kapotou Exploreru a 501 koní/854 N.m pod kapotou Lincolnu. Kapacita baterie pak sahá od 13,1 kWh u Fordu po 13,6 kWh u Lincolnu.

A co datum představení? Podle webu Jalopnik je pravděpodobné, že si ještě chvíli počkáme. Během uvedení se totiž Ford mohl pokusit zacílit na tradiční milovníky značky a offroadů, které víc než hybridy zajímají převodovky, nájezdové úhly, praktické vychytávky, demontovatelné části střechy, atd.

Méně vzrušující zprávy, jako je například rozšíření nabídky o hybridní verze, by tak mohly přijít až s postupem času. Doufáme však, že to nepotrvá až příliš dlouho. Hybridní Bronco by totiž mohlo být jednou z mála nadějí, že se tohohle plnotučného amerického offroadu dočkáme i v Evropě.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Ada je zase tady
20. 7. 2020 12:49
Re: Njn mě tohle přijde OK
Chce to diesel :yes: