Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní Mercedes-Benz třídy S příjde na trh v roce 2008

Ondřej Láník
Diskuze (97)
Šéf vývoje Mercedesu uvedl v rozhovoru pro německý magazín Wirtschaftswoche, že výroba hybridního Mercedesu třídy S by měla začít v roce 2008. Kombinován bude elektromotor se novým přímovstřikovým zážehovým spalovacím motorem.

Šéf vývoje Mercedesu uvedl v rozhovoru pro německý magazín Wirtschaftswoche, že výroba hybridního Mercedesu třídy S by měla začít v roce 2008. Kombinován bude elektromotor se novým přímovstřikovým zážehovým spalovacím motorem.

V roce 2005 představil Mercedes-Benz na frankfurtském autosalonu dvě studie, které by nakonec mohly být uvedeny na trh. Jako pravděpodobnější se po výše uvedeném prohlášení jeví příchod tzv. Direct hybridu. Ten kombinuje elektromotor se zážehovým šestiválcem z modelu S 350, který však má spalování řízené paprskem vstřikovaného paliva. Odpovídající hodnoty základní parametrů činí 221 kW, 395 Nm, 7,5 s, 250 km/h.

Weber potvrdil, že vedle tzv. "mild hybridů" jsou v přípravě i další jednotky kategorie "full-hybrid", které jsou schopny jízdy výhradně na elektrickou energii.

V tuto chvíli není jasné, kdy lze očekávat příchod prvního vznětového hybridu. V roce 2005 však Mercedes ukázal i studii tohoto modelu. Bluetec hybrid byl kombinací vznětového šestiválce z S 320 CDI a elektromotoru integrovaného mezi spalovací motor a automatickou převodovku. V době filtrů pevných částic zůstává hlavním problémem vznětových motorů produkce oxidů dusíku (NOx), kterou může výrazně (až o 80%) snížit proces Selective Catalytic Reduction (SCR), spočívající v dodatečné úpravě výfukových plynů dodáváním asi 0,1l močoviny každých 100 km. Kombinovaný výkon hnacího ústrojí činí 179 kW, a točivý moment pak 575 Nm. Zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 7,2 s a maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Vyloučením neproduktivního běhu spalovacího motoru a rekuperací energie bylo podle výrobce možné u studií docílit snížení spotřeby paliva o 25 % (Bluetec hybrid má v kombinovaném cyklu spotřebu 7,7 l/100 km) resp. 20% (Direct hybrid potřebuje 8,3 l/100 km) ve srovnání se standardními modely bez elektromotorů.

Ondřej Láník
Diskuze (97)
18. 7. 2006 23:37
Re: chlapci, klid
:yes: :yes: :yes:
18. 7. 2006 00:11
Re: EVROPA DOSPELA
No, tak na Stellu hned tak nikdo, co se týká směšnosti nedosáhne >:D s tím souhlas. Micinka není žádný neznalý přispěvatel... a jeho památná věta, že totiž hybridní auta i hybridně vypadaj je dokonalý postřeh. Nikdo v ničem nezaspal... Neměj obavu, že velcí hráči nebudou vybavení potřebným ústrojím, až bude zapotřebí. nahoře píši, že u těchto technologií není rozhodné, kdo s čím přijde první, ale zda se jeho výrobky budou prodávat. No, a vidíš... podívej se kolik tu jezdí Priusů a kolik benzinovejch aut... Myslím, že přívrženci japonské techniky a hybridů obzvlášť si trochu zde na diskuzi vytváří umělé nepřátele. Přitom jde o úplně něco jiného - jde o to, aby Evropa byla připravená, aby nedošlo k tomu, že by nějaký japonský výrobce dosahoval příliš vysokých prodejů... a rozkolísával evropský trh (to si doufám nepřeješ ani ty), prostě, aby byla udržená harmonie výroby a obchodu. Uvidíš, že to tu evropští výrobci zvládnou... Samozřejmě budou tu vždy snažiči, co místo do Golfu či do Focusu vsednou do Corolly... tihle lidé... to není mé téma... Naštěstí tihle copaři netvoří dominanci v Evropě... a protože většina je rozumná, nikdy ani tvořit nebudou. Hybrid nehybrid.
17. 7. 2006 23:58
Re: OD NÁSTUPU HYBRIDŮ
Byl bych ti velmi vděčný, kdyby sis své soudy o mně nechával na příspěvky, které budeš adresovat kolegovi s nickem GTI... nebo snad čekáš, že zas já tu budu s někým psát o tom, jakou máš morálku, jakej charakter? Jsi nešťastná povaha ZZajíčku... to tu ví kde kdo... tak se alespoň drž na řetězu. :no: :no: :no:
17. 7. 2006 23:53
Re: TŘÍKOLKÁŘŮM BRAVO
Tohle se ti, Couline, moc nepovedlo. Jestli sis mě pasoval do obhajovače TDI... ;-\ tak mě asi moc nečteš... a jestli do slepého obhajovače VW, pak o mých příspěvcích nevíš nic... pokud se ti zdá, že hybrid je konečné vátězství člověška nad hmotou... pak tomu tak není. O tom tě přesvědčí čas. Trochu, prosím brzdi v soudech o mé osobě...
17. 7. 2006 23:47
Re: OD NÁSTUPU HYBRIDŮ
:-) No to si piš :-)