Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Bayon prošel drobným omlazením. Dostal nové barvy a elektroniku

Marek Bednář
Diskuze (6)

Čtyři nové barvy karoserie, nové nárazníky a možnost aktualizací softwaru po internetu dostal Hyundai Bayon do roku 2024. Nabídne ambientní osvětlení i bohatou elektronickou výbavu.

Nejmenší crossover značky Hyundai, model Bayon, se zkraje roku 2024 odhaluje v modernizovaném provedení. Zůstala mu lišta svítící napříč šířkou přídě, o patro níž dostal nový nárazník, který lépe ladí s tvary hlavních světlometů. Nový design má také zadní nárazník i 16“ a 17“ kola, která jsou v nabídce.

Vzadu vozu zůstala charakteristická šípovitá světla, přinejmenším ve vyšších výbavových provedeních. Nově do nabídky přibyly čtyři barvy – perleťová šedá Lumen, modré Meta a Vibrant – ta se ukazuje na fotkách – a metalická limetková Lucid. Některé laky budou zákazníci moci kombinovat s černou střechou.

Po elektronické stránce je největší novinkou možnost online aktualizací palubních systémů. Centrální 10,25“ displej je, stejně jako dřív, už ve standardní výbavě, naopak stejně velký displej v místě přístrojového štítu je příplatkem. K vozu je možno připojit mobil skrz Android Auto či Apple CarPlay, k nabíjení slouží kromě příplatkové bezdrátové nabíječky také po jednom portu USB-C pro každou řadu sedadel a hudbu může přehrávat audiosystém Bose se subwooferem.

Interiérové osvětlení obstarávají standardně žárovky, na přání je možné je nahradit LEDkami. K mání je také vícebarevné ambientní osvětlení interiéru a velká spousta elektronických jízdních hlídačů, jako aktivní vedení v jízdním pruhu či autonomní nouzové brzdění schopné nejen rozpoznávat i chodce a cyklisty, ale i zabrzdit bayon při odbočování doleva, kdyby hrozila srážka s protijedoucím autem.

Z dalších elektronických prvků stojí za zmínku aktivní sledování mrtvého úhlu, které dokáže aktivací brzd na určité straně auta zabránit kolizi s vozem v jiném jízdním pruhu, adaptivní tempomat, sledování únavy řidiče nebo upozornění na rozjezd vozu před bayonem. Standardem je eCall k samočinné zavolání pomoci, pokud při nehodě „vyletí“ airbagy; o inteligentním asistentu rychlosti se tisková zpráva nezmiňuje.

Marek Bednář
Diskuze (6)

Doporučujeme

19. 1. 2024 00:54
Re: Podareny facelift
Od začiatku je to hnusné a hnusné to ostalo aj po facelifte.
18. 1. 2024 19:34
Re: Podareny facelift
Měl by sis to v tý hlavě nějak srovnat, obrázek lampu od VW Pola, nick Mitsubo a tetelíš se nad Hyundaiem? Trochu ruleta :-[]

A teď vážně, Bayon se podle mě povedl, ale slušely by mu výrazně nižší ceny. Jako litrový 3hrnek se 74Kw a výbavou Play Plus za 509tis a větší i30 HB Family Smart s litrem 88kW za 499tis Kč? Hmm tady by asi nebylo co řešit ;-)
Avatar - KANKUNEN
18. 1. 2024 16:33
Re: Podareny facelift
Tak jedeš zpátky jako H/K svet?
18. 1. 2024 13:42
Re: Podareny facelift
viac ako G cko?
Avatar - 3_diamanty
18. 1. 2024 10:22
Podareny facelift
Bayon ma moje sympatie.... a tento decentny facelift sa fakt podaril... sikovne auto... ale priznavam ze v jeho cene ma uz viac laka i30tka ... ale inak uspechu bayonu sa nedivim... :yes: