Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Elantra: První recenze na Moje.Auto.cz

David Bureš
Diskuze (1)
Nový jihokorejský konkurent Renault Fluence je hodnocen v první uživatelské recenzi na Moje.Auto.cz.

Nová generace Hyundaie Elantry, jejíž základem je platforma kombi i30 cw, se objevila v první uživatelské recenzi na Moje.Auto.cz, a to dříve, než tento jihokorejský sedan prošel plnohodnotným redakčním testem.

Elantra je nabízena s jediným motorem – benzinovou šestnáctistovkou s 97 kW a 158 Nm. Uživatel R32 si při nákupu vozu vybral šestistupňovou manuální převodovku. Výbavu neřešil, protože nová Elantra je na Slovensku nabízena pouze v jediné verzi, kterou lze rozšířit jen o pár doplňků. Čeští zákazníci mohou vybírat ze tří stupňů výbavy.

Majitel se svým novým autem zatím ujel jen 1.500 km, přesto se už poděluje o první postřehy. Líbí se mu pružný a zároveň úsporný motor, jehož zvuk je od interiéru dobře izolovaný. Spokojen je i s výbavou, která je bohatší, než jakou při výběru nového auta vůbec požadoval.

Naopak nespokojen je s rádiem, kterému chybí systém RDS. Kvůli tomu řidič není informován o tom, že jsou právě vysílány dopravní informace. Rádio rovněž při jízdě neudrží stanici a je nutné jej tak neustále ladit na tu správnou frekvenci. Schránka před spolujezdcem je sice prostorná, ale není osvětlená, tudíž se v ní během jízdy v noci špatně něco hledá.

Další zkušenosti s novým Hyundaiem Elantra najdete v uživatelské recenzi na Moje.Auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (1)