Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i20: Nová generace na prvních skicách a videu

David Bureš
Diskuze (71)
Nová generace i20 zůstane prakticky stejně velká jako předchůdce. Počítá se i s hot hatchem.

Hyundai začíná odhalovat podobu druhé generace i20, automobil se představuje na prvních nákresech. Korejský konkurent nové Fabie bude debutovat na říjnovém autosalonu v Paříži, ještě předtím se však dočkáme podrobnějších informací.

Tvary nové i20 budou pokračovat v trendu designérského směru Fluidic Sculpture, který Hyundai postupně inovuje. Pod křivkami se podepsalo evropské designové centrum značky sídlící v německém Rüsselsheimu.

Přídi vozu bude dominovat výrazná šestiúhelníková maska chladiče, hlavní světlomety budou nadále opticky spojeny úzkou linkou. Netradičním detailem budou tmavě zbarvené C-sloupky, které mají profil auta opticky prodlužovat. Koncové svítilny budou proti minulé generaci výrazně širší a budou prostupovat až do víka zavazadelníku.

Podle dřívějších zpráv zůstane nová i20 takřka stejně velká jako současné provedení, které měří na délku 3.995 milimetrů, na šířku 1.710 a na výšku 1.490 mm. O výrobu malého hatchbacku pro evropský trh se postará turecká továrna Izmit.

Revoluci nečekáme ani pod kapotou, jádro nabídky by měly tvořit současné motorizace: zážehové čtyřválce o objemu 1,2 a 1,4 litru (63 a 74 kW) plus vznětový tříválec 1,1 CRDi (55 kW) a vznětová čtrnáctistovka se 66 kilowatty.

Vrcholem nabídky nicméně bude nově sportovní verze N. Při jejím vývoji chce Hyundai využít své zkušenosti ze světového šampionátu v rallye. Kvůli chystané paletě sportovně zaměřených modelů s označením N automobilka dokonce otevřela výzkumné a vývojové středisko u Nürburgringu.

David Bureš
Diskuze (71)
Avatar - pallas
2. 8. 2014 01:40
Nejaký nový Peugeot?
Spredu 208-ka, zadok toyoťácky.
2. 8. 2014 00:20
Re: Další fotky
Přidávám další fotky z reálu - exteriér i interiér: [odkaz]
Avatar - pumpkin
2. 8. 2014 00:19
Tažké byť originálny
Dnes sa už každé auto v nejakom tom detaile podobá na iné, no stále sa nájdu prípady originálneho dizajnu, alebo aspoň také kde sa prvky podarilo pekné poskladať dohromady. Mám ale pocit, že to nie je prípad Hyundaiu. V žiadnom prípade nerobí škaredé autá, no ich dizajn rozhodne nechytí za srdce, jednoducho je a tamto končí. Nebudem tvrdiť, že Hyundai niekoho kopíruje, ale povedzme, že Citroen (riešenie od C-stĺpika pri novej i20) Renault (spodok bočných dverí i10) a Ford (tak nejak celkovo) sú pre Hyundai inšpiráciou.
1. 8. 2014 22:12
Re: Fotky
No jak to říct, skica pěkná, realita je podle fotek (pokud jsou pravé) o poznání horší :no:
1. 8. 2014 21:10
Re: Koukám,
Pochopitelně, nic než 4 kola (zcela odlišný design).