Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i20 se poodhaluje na oficiálních skicách a láká na premiéru v Ženevě

Stanislav Kolman
Diskuze (14)

Očekávaná í-dvacítka je prvním evropským modelem s novým designovým jazykem. Zatím jej naznačují oficiální skici.

Na podzim loňského roku ukázala automobilka Hyundai na frankfurtském výstavišti nový model i10. Ještě nedávno nebylo úplně jasné, jestli se značka zúčastní jarního autosalonu v Ženevě, ale teď už pro to má dobrý důvod. Ukáže tu totiž zbrusu novou generaci malého městského hatchbacku i20.

Novinka se stane prvním evropským modelem, jenž ponese nový designový jazyk zvaný Sensuous Sportiness. Lidé z marketingu říkají, že tento směr má snoubit ideální proporce, styl a technologie. Hyundai chce, aby vůz dostal osobitý vzhled a zároveň uměl emočně zaujmout.

Zatím nevíme, nakolik se oficiální skici korejských tvůrců liší od sériového provedení. Všimnout si můžeme výrazné masky chladiče, ostře tvarovaného nárazníku a obrovských kol. Vzadu zase zaujmou výrazná světla zasahující až do víka zavazadlového prostoru. Celkově má vůz působit sportovnějším a dynamičtějším dojmem. Jak také v dnešní době jinak, že?

Na posun kupředu se můžeme těšit rovněž v interiéru. Kromě kvalitnějších materiálů Hyundai slibuje i nejmodernější prvky konektivity. Kvůli tomu spojil digitální přístrojový štít s obrazovkou multimediálního systému v jeden celek, jenže je tvořen dvěma 10,25“ obrazovkami, podobně jako je tomu v dnešních mercedesech.

Zdá se, že se máme na co těšit. Podrobné informace včetně technických parametrů se dozvíme už za pár týdnů na autosalonu v Ženevě.

Stanislav Kolman
Diskuze (14)

Doporučujeme

5. 2. 2020 15:35
Re: Re: No Hovnaj, no stress.
Ti je řeč jak víno 🙂..od tebe bych tohle nečekal
5. 2. 2020 14:20
Hatch a kombi i20
Já teda nechci vytvářet fámy, ale když se koukám na ty dvě skicy...na jedné vidím hatchback, na druhé vidím kombi (stačí se podívat na víko nádrže u kombi, to má navíc i odlišně tvarované prosklení v C-sloupku).

Že by se Hyundai pokusil zalepit mezeru po "údajně" končící fabii combi?
Avatar - lamal
5. 2. 2020 13:25
Re: Na první pohled paráda
a ty si si isto kupil noveho veYrona ... alebo nie to ani na novu i20, zeby ? hmm
5. 2. 2020 13:06
Re: No Hovnaj, no stress.
Hele, já určitě nepatřím mezi fandy této značky, ale fakt je ten, že se ta auta za poslední roky zásadně zlepšila, technicky i designově (a to samé platí i pro Kiu). Navíc české zastoupení Hyundai konečně vyhodilo toho blázna Vošického a český marketing této značky se okamžitě umravnil a působí teď velmi slušně. Tvůj příspěvek ale neobsahuje byť jen pokus o nějaké argumenty, co se ti na těch autech konkrétně nelíbí. Je to jen ubohá snůška nenávistných plků, kterými se tady prvotřídně ztrapňuješ! :-) :-) :-)
Avatar - zaplosak
5. 2. 2020 13:05
Re: i20
Souhlasím, taky jsem moc spokojený, prodal jsem teď sedmiletého ceeda2 sw a protože to bylo super auto tak zitra si jdu pro ceeda 3, 1.4 tgdi v automatu - těším se jak malej... :-)